Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Amerikan Üniversitesine Taliban baskını: 1 ölü 14 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Amerikan Üniversitesine Taliban baskını: 1 ölü 14 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban militanları Amerikan Üniversitesi'ni bastı. İlk belirlemelere göre baskında 1 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Baskında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı. Üniversite kampüsüne yerel saatle 19 sularında baskın yapan Taliban militanlarıyla kampüste çatışmaların yaşandığı, çok sayıda öğrenci ve görevlinin kampüste çatışmaların içinde kalmasından ve Taliban tarafından rehin alınmış olmasından endişe edildiği öğrenildi.

ÜSTLERİNDE BOMBA YELEKLERİ VAR

Taliban teröristilerinin üniversite kapısına bombalı araçla düzenledikleri, ardından ise silahlarla kampüse girdiği kaydedildi. Yerel saatle 19.00 sularında gerçekleşen baskın ardından Afgan Özel Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Kampüste patlama ve çatışma sesleri yükseldiği belirtilirken, teröristlerin üzerinde bombalı yeleklerde bulunduğu iddia edildi.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA BÜYÜK OPERASYON

Kampüs etrafında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Öte yandan yüze yakın öğrencinin saldırı ardından kampüsten kaçmayı başardığı öğrenildi. Operasyonlar sürerken sabahın ilk ışıklarıyla kampüste daha geniş çaplı bir operasyonun da planlandığı ifade edildi.

KABİL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN