Taliban yeni liderini seçti

Taliban yeni liderini seçti

Afgan Talibanı, örgütün lideri Molla Mansur’un ABD saldırısında öldürüldükten sonra yeni bir lider seçti. Daha önce Taliban adına hiç savaşmayan Hebetullah Ahunzada'nın din uzmanı olduğu öğrenildi.

Afgan Talibanı, örgütün lideri Molla Mansur’un öldüğünü doğrulayarak Hebetullah Ahunzada’nın yeni lider seçildiğini açıkladı.

Taliban sözcülerinden Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, Molla Ahtar Muhammed Mansur’un Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır bölgesinde ABD'nin İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Örgütün üst düzey toplantısında Hebetullah Ahunzada’nın yeni lider seçildiğini belirten Mücahed, Seracuddin Hakkani ile örgütün kurucusu Molla Ömer’in oğlu Mevlevi Muhammet Yakub’un da yardımcıları olduğunu söyledi.

Molla Mansur, 21 Mayıs’ta Pakistan’ın Baluçistan eyaletinde düzenlenen İHA saldırısında bir arkadaşıyla öldürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN