Taliban’dan Afgan güçlerine saldırı: 37 ölü

Taliban’dan Afgan güçlerine saldırı: 37 ölü

Afganistan'ın Kunduz ve Jarwan şehirlerinde Taliban'ın Agfan güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında 37 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın Kunduz ve Jarwan şehirlerinde Taliban’ın Afgan güvenlik güçlerine saldırıları sonucu 37 kişi hayatını kaybetti. Kunduz İl Genel Meclis Başkanı Mohammad Yusouf Ayubi, 13 güvenlik görevlisinin Dashti Archi bölgesindeki kontrol noktasında görev değişimi yaparken gerçekleştirilen saldırı sonrasında öldürüldüğünü, aynı bölgede 15 güvenlik görevlisinin ise yaralandığını bildirdi. Ayubi, saldırıların Pazar gecesi başladığını, sabaha kadar devam ettiğini belirtti.

Jawzan Polis Şefi Faqir Mohammad Jawzjani, Taliban’ın ayrıca Afgan güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılması için Khamyab ilçesine farklı bölgelerden saldırdığını söyledi. Jawzjani, “Bölgede yoğun bir çatışma gerçekleşti. Bölge halkına ve onların evlerine zarar gelsin istemedik” dedi. Jawzjani saldırıda en az 10 polis memurunun hayatını kaybettiğini, 3 tanesinin ise yaralandığını bildirdi. Afgan güçlerinin mukavemeti sonrasında ise Taliban’dan 8 kişinin öldürüldüğü, 8’inin ise yaralandığı bildirildi.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, saldırıların sorumluluğunu üstlendiklerini açıkladı.

Samangan Vilayet Sözcüsü Sediq Azizi ise Taliban’ın Dara Suf bölgesinde 14 Afgan polisini ve hükümet yanlısı milisi öldürdüğünü, 6 kişiyi yaraladığını bildirdi. Azizi yaşanan çatışmalarda Taliban’dan 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Sari Pul Polis Şefi Abdul Qayum Baqizai, Taliban’ın Sari Pul şehrindeki ordu ve hükümet yanlısı milislerin bulunduğu kontrol noktasına saldırdığını bildirdi. Hiçbir askeri kayıp vermediklerini bildiren Baqizai, Taliban mensubu 4 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi ise yaraladıklarını ifade etti.

Samangan ve Sari Pul’da gerçekleştirilen saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN