Tanzanya'da feribot faciası: 126 ölü

Tanzanya'da feribot faciası: 126 ölü

Tanzanya'daki Victoria Gölü'nde feribotun alabora olması sonucu 126 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya’daki Victoria Gölü’nde dün feribotun alabora olarak batması sonucu 126 kişi hayatını kaybetti.

 

Viktorya Gölü’nde Ukara ve Bugorora adaları arasında yolcu taşıyan ’MV Nyerere’ adlı feribot dün Ukara adası yakınlarında alabora olmuş ve batmıştı. Tanzanya yetkilileri, feribot faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 126’ya yükseldiğini bildirdi. Kazada çok sayıda kişinin kayıp olduğu bildirilirken, toplamda 200 kişinin boğulmuş olmasından endişe ediliyor.

Mısır ve çimento çuvalları da dahil olmak üzere kargo taşıdığı anlaşılan feribotun aşırı yüklü olabileceği, iskeleye 50 metre kala inme hazırlığındaki yolcular feribotun tek bir tarafına yığılınca alabora olduğu düşünülüyor.

Yerel basında çıkan haberlerde feribotun 100 yolcu kapasitesine sahip olduğu yer alırken, fakat yetkili makamlar feribotta 400’den fazla yolcu bulunabileceğini söyledi.

37 KİŞİNİN DURUMU KÖTÜ

Ukerewe Adası İlçe Meclisi Başkanı George Nyamaha ise, "Feribotta bulunan önemli sayıda yolcunun hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor" dedi.

Bölge valisi John Mongella da, "44 kişi hayatını kaybetti, kurtarılan 37 kişinin bir kısmı ise çok kötü bir durumda" açıklamasını yaptı.

Tanzanya’nın Elektrik, Mekanik ve Hizmetler Dairesi’nden yapılan açıklamada, feribotta kaç yolcu olduğunun bilinmediği bildirildi. Feribotun, mısır ve çimento çuvalları dahil olmak üzere kargo taşıdığı da belirtildi.

Feribotun neden alabora olduğu henüz belli değilken, aşırı yüklenme sonucu böyle bir kazanın yaşanmış olabileceği düşünülüyor.

İSTANBUL/İHA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN