Tapınakta meydan savaşı

Tapınakta meydan savaşı

Tayland, polisler ve rahiplerin kavgasıyla sallandı. Kara para aklamakla suçlanan bir Budist rahibi gözaltına almak için tapınağa baskın yapan polis ekipleri, beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. Binlerce rahip ve polis birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü.

Asya ülkesi Tayland’ın başkenti Bangkok, Budist rahipler ve polis arasında çıkan arbedeyle sarsrılıyor. Perşembe gününden bu yana devam eden olaylar, polis ekiplerinin, ülkenin en büyük Budist tapınağı olan Dhammakaya’ya, baskınıyla başladı. Polisin amacı, tapınağın kara para aklamakla suçlanan eski başrahibi Phra Dhammajayo’yu gözaltına almak ve tapınakta arama yapmaktı. Ancak Budistler, aramayı yaptırmamakta kararlıydı.

BBC’de yer alan habere göre tapınağın etrafını binlerce kişiyle kuşatan güvenlik güçleri, bölgeye giriş çıkışları durdurdu. Başrahibi korumaya gelen binlerce Budist, 2016’da yaşanan benzer bir arama girişiminde olduğu gibi, polisi durdurmaya çalıştı. İki taraf arasında arbede çıktı, çok sayıda kişi yaralandı. Ancak yaklaşık 400 hektar büyüklüğünde alana sahip tapınağın eski baş rahibi Phra Dhammajayo henüz bulunamadı. Tayland’ın en büyük ve zengin tapınaklarından olan Dhammakaya tapınağı büyük altın kubbesiyle tanınıyor. Tayland medyasına yansıyan haberlerde, Dhammajayo’nun perşembe günkü polis baskınının ardından kaçtığı, ancak sağlık durumunun uzun mesafeli seyahatler yapamayacak kadar kötü olduğu, bu yüzden yakınlardaki bir bölgede saklandığı öne sürüldü. Tapınağın etrafında Budistler tarafından kurulan ‘insan zinciri’ ise bekleyişini sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN