Televizyon dizisi iki ülkeyi birbirine düşürdü

Televizyon dizisi iki ülkeyi birbirine düşürdü

Sudan'ın, Mısır'ın Hartum büyükelçisine ülkesinde yayınlanan bir televizyon dizisinde Sudan'ın kötü yansıtılması nedeniyle nota verdiği bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gariballah el-Hadır yayımladığı  yazılı açıklamada, "Bazı Mısır televizyon kanallarında ramazan ayında yayınlanan  Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizide Sudan'da ikamet eden veya Sudan'ı ziyaret eden  Mısır vatandaşları hakkında olumsuz bir imaj çiziliyor ve terörist damgası  vuruluyor." ifadelerini kullandı.

Hadır, dizideki bazı sahnelerde Sudan'ın bazı bölgeleri ve ülke  egemenliğinin bazı sembollerinin kullanıldığı ve bunlara yetkili mercilerden izin  alınmadan yer verilemeyeceğini kaydetti. 

Bu çirkin eylemin iki halka özellikle de Sudan'da ikamet eden Mısır  vatandaşlarına zarar verdiğini belirten Hadır, bu kişilerin iki ülke arasındaki  geçişi kolaylaştırma anlaşması doğrultusunda ve Mısır yönetiminin bilgisi  dahilinde Sudan'da ikamet ettiğini vurguladı.

Hadır, söz konusu dizi nedeniyle 16 Mayıs'ta Mısır'ın Hartum  Büyükelçisi Usame Şeltut'a protesto notası verildiğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN