Terör örgütü elebaşı Salih Müslim kimdir?

Terör örgütü elebaşı Salih Müslim kimdir?

PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim Prag'da yakalandı. Kırmızı bülten ile aranan ve başına 4 milyon lira ödül konulan terör örgütü elebaşı Salih Müslim kimdir ve hayatı sosyal medyada gündem oldu. Salih Müslim nereli hakkında hangi davalar açıldı? En son Soçi'de görülen Rusya'nın çağırdığı sonrada yanlışlık oldu dediği Salih Müslim hakkında merak edilen her şey haber detayda...

Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Çek Cumhuriyeti'nde yakalandı. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı  PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim Prag Marriot Hotel'de yakalandı. Müslim için 4 milyon lira ödül konmuştu. Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Yakalanmasından sonra sosyal medyada Salih Müslim kimdir sorusunun yanıtı aranıyor. Salih Müslim nereli ve kaç yaşında? Hakkında hangi davalar açılmıştı? İşte Müslim hakkında merak edilen her şey haber detayda...

Afrin operasyonunda terör örgütü PYD/PKK'nın büyük darbe almasından sonra korkuya kapılan eski PYD'nin eş başkanı Salih Müslim'in nerede olduğu belli oldu. Kırmızı listede arananlar arasında yer alan Salih Müslim'in, Prag Marriot Hotel'de olduğu ortaya çıktı. İşte internet kullanıcılarının merak ettiği  PYD'nin eski eş başkanı  Salih Müslim kimdir? Başına ödül konan Salih Müslim nereli ve hakkında merak edilenler...

İKİ TOPLANTI YAPTIĞI ANLAŞILDI

Sürekli korkudan yer değiştiren Salih Müslim'in Prag Marriot Hotel'de iki toplantı yaptığı anlaşıldı. 

10 GÜN ÖNCE BRÜKSEL'DE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Brüksel'de destek arayışına girdi. PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin kırmızı bültenle aranan liderlerinden Salih Müslim, destek arayışı için görüşmeler yaptı.

18-02/25/salih-muslim-kim.jpg

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞISI SALİH MÜSLİM KİMDİR?

1951 yılında Halep'te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan terör örgütü PYD'nin eşbaşkanı Salih Müslim Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır. Daha sonra PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eşbaşkanı olarak seçildi.

PYD terör örgütünün kurucusu olarak Salih Müslim gösterilmektedir. Salih Müslim tarafından 2003 yılında kurulmuştur. Salih Müslim bir çok kez savaş durumlarında sık sık Türkiye’ye gelmiş ve ülke yetkilileri ilerde görüşmelerde de bulunmuştur. Salih Müslim 1970 yıllında İstanbul’a gelerek, İstanbul Teknik Üniversite’sinin Kimya Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. 1998 yılında ise, Suriye’nin sol kolu olan, Kürdistan Demokratik partisine katılmış ve 2003 yılında ayrılarak PYD örgütünü kurmuştur.

2013 yılında oğlu Şervan Müslim'i Telabyad'da çıkan silahlı bir çatışmada kaybetmiştir.

Müslim, 2010 senesinde Irak'a kaçmış, 2011 senesinde tekrar Suriye'ye dönerek, Suriye'deki iç savaşta hain planlarını sürdürmeye devam etmiştir.

EN BÜYÜK KANLI EYLEMİ

Uluslararası Af örgütü tarafından, 13 Ekim 2015 tarihinde bir açıklama yaparak, PYD ve YPG ile ülkenin kuzeyinde yaşayan Arap ve Türkmen sivillerin, yaşadıkları alanları kullanılmaz hale getirdikleri, bölgede halkın göç etmeye zorlandıklarını ve insan haklarını ihlal ettikleri açıklamasında bulunmuşlardır. Bu durumdan sonra yaptıklarının savaş suçu işlediklerini açıklamışlardır. Daha sonralarında PYD’nin PKK ile ortak görüşlere hakim olduklarını ve ortak olarak hareket ettiklerini açıkladılar. PYD bu durumdan yararlanarak, bir çok kuzey bölgesinde çatışmalara girdi, Resulayn kentinde, girdiği çatışmalar sonucunda bölgeyi ele geçirdi. Daha sonra iş birlikçilik yaparak, Özgür Suriye ordusu ile el Tabyad kentine girerek İslamcı örgütler ile çatışmalara girerek bu bölgeyi de ele geçirdiler. En çok kanın döküldüğü 2 bölge olarak dikkatleri çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN