Terör örgütü YPG/PKK Deyrizor'da 10 sivili öldürdü

Terör örgütü YPG/PKK Deyrizor'da 10 sivili öldürdü

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin Deyrizor ilinde bir köyü bastı, en az 10 sivili öldürdü, onlarcasını ise alıkoydu. Köyü kuşatan YPG/PKK'lı teröristlerin evlerinden çıkarttığı sivillerin girişini engellediği öğrenildi.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin Deyrizor ilinde bir köye baskın yaparak en az 10 sivili öldürdü, onlarcasını ise alıkoydu.

Yerel kaynaklardan edinen bilgiye göre, YPG/PKK'lı teröristler, Deyrizor ilinin kuzey kırsalındaki Ebu Elnitel köyüne onlarca zırhlı askeri araç ve DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona ait Apache helikopter eşliğinde dün öğleden sonra baskın yaptı. 

YPG/PKK, köye, DEAŞ'lı teröristlerin saklandığı bahanesiyle girerek en az 10 sivili öldürdü, onlarca sivili ise alıkoydu. 

BİR ÇOK EVE EL KOYDULAR

Köylüleri darbeden YPG/PKK'lı teröristler, bazı evlerden para, cep telefonu ve altın gibi değerli eşyaları çaldı, birçok eve el koydu.

YPG/PKK, halihazırda köyü kuşatmış durumda. Sivillerin eve girişlerini engelliyor.

Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle, Fırat Nehri'nin doğusunda Deyrizor'un doğu ve batı kırsalındaki bölgeleri işgal ediyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

DEYRİZOR/ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN