Tesla'ya ırkçılık davası

Tesla'ya ırkçılık davası

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Elon Musk'ın şirketine ırkçılık davası açıldı. Buna göre Tesla'da çalışan siyahi işçiler, fabrikada hakarete uğradıklarını iddia ederek şirkete dava açtı. Üstelik bu dava, Tesla'ya açılan ilk ırkçılık davası değil. Geçtiğimiz Mart ayında da benzer bir dava açılmıştı.

Çılgın Mucit lakaplı Elon Musk'ın dünyaca ünlü otomobil markası Tesla'ya ırkçılık şoku... Fabrikada çalışan siyahi işçilerden Vaughn diğer çalışanlar tarafından hakarete uğradığı gerekçesiyle şirkete dava açtı.  

SİYAHİLERE HAKARET 

Bu davanın ise Tesla'ya açılan ilk ırkçılık davası olmadığı ortaya çıktı. Buna göre geçtiğimiz Mart ayında da Tesla'ya üç gişçi dava açmıştı. Bu davaların ana konusu ise LGBT ayrımcılığı ve cinsiyetçilik üzerineydi. Son davada ırkçılık iddialarını gündeme getiren Marcus Vaughn, İngilizce’de argo ve yerine göre hakaret sayılan “Nigga” yani “zenci pislik” kelimesi üzerinde durdu. Fabrika amirlerinin bu kelimeyi, zenci çalışanlara karşı sıklıkla kullandıklarını iddia etti. 

MUSK ÖZÜR DİLETTİRDİ

Musk tarafından şirket çalışanlarına gönderilen mailde, “Büyük bir pislik olmamak için tarihsel açıdan az temsil edilmiş bir grubun parçası olmayı anlamaya çalışın. Bazen böyle şeyler istemeden de olsa yapılıyor ve bu durumda özür dilemelisiniz. Eğer birisi adalet yoluyla sarsılıyorsa içtenlikle özür dilemek, böyle durumlarda da duyarlı olmak ve özürleri kabul etmek gerekir” uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN