TİKA'dan Afganistan'da dostluk ormanı

TİKA'dan Afganistan'da dostluk ormanı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin Akça ilçesinde dostluk ormanı kurdu.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Akça ilçe merkezindeki Afganistan-Türkiye Dostluk ormanına fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, TİKA'nın Afganistan'da çeşitli alanlarda yardım faaliyeti gerçekleştirdiğini belirtti.

TİKA'nın Afganistan'ı yeşillendirme projesi kapsamında Akça ilçesine dostluk ormanı kurduklarını ifade eden Yıldırım, bu çerçevede 4 bin fidan dikildiğini söyledi.

6 BİN FİDAN DİKİLDİ

Yıldırım, söz konusu proje kapsamında ayrıca Samangan ve Belh vilayetlerine de 6 bin fidan dikildiğini kaydetti.

Akça Kaymakamı Anne Murad Şahi de Türkiye'nin Afganistan'da çok önemli ve hayati projeler yaptığını vurgulayarak, iki dost ülkenin arasına kimsenin giremeyeceğini dile getirdi.

Afganların Türkiye devleti ve halkının yanında olacağını belirten Şahi, Afganların Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda da Türklere yardım ettiğini hatırlattı.

Şahi, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımların unutulmaz olduğunun altını çizdi.

MEZAR-I ŞERİF/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN