TİKA’dan Kenya’da kadın istihdamına destek

TİKA’dan Kenya’da kadın istihdamına destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya’nın Siaya Eyaleti’nde işsiz kadınlara gelir imkanı sağlamak amacıyla dikiş makinesi desteğinde bulundu.

TİKA, Kenya’da kadın istihdamının desteklenmesine yönelik gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA, Kenya’nın Siaya Eyaleti’nde işsiz kadınlara gelir imkanı sağlamak amacıyla yaklaşık 150 adet dikiş makinesi dağıttı. Kadınların iş sahibi olmalarını sağlayacak dikiş makinalarının teslim törenine Türkiye Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, TİKA Nairobi Koordinatör Yardımcısı Ahmat Emre Güç ve yerel yetkililer katıldı.

TİKA Nairobi Koordinatör Yardımcısı Ahmet Emre Güç, dikiş makineleri ve malzemelerinin Siaya Eyaleti’nde maddi olarak zor durumda olan ve genellikle dul olan kadınlara hibe edildiğini, bu kadınların terzilik işlerine başlayarak sürdürülebilir biçimde kadın istihdamının desteklenmesine olanak sağlandığını belirtti.

Türkiye Büyükelçisi Deniz Eke ise kadının toplumdaki yerinin önemine vurgu yaparak, kadını güçlendirmenin toplumu güçlendirmek anlamına geleceğini ifade etti. Büyükelçi Eke, TİKA Nairobi Koordinatör Yardımcısı Güç ile birlikte dikiş makinelerini kadınlara teslim etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN