Toplantıda Kudüs gündeme gelince...

Toplantıda Kudüs gündeme gelince...

Washington Enstitüsü Yöneticisi Robert Satloff, Foreign Policy'de, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın bir toplantıda Kudüs hakkında konuşmak istemediğini ve böyle bir kaygı taşımadığını yazdı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan ettiği anlarda Riyad'da bulunan Washington Enstitüsü Yöneticisi Robert Satloff, dikkat çeken izlenimlerini paylaştı. Satloff, Foreign Policy'de yer alan yazısında Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın Kudüs hakkında konuşmak istemediğini ve birçok kaygısı olan Suudi yönetimin Kudüs ile ilgili böyle bir kaygı taşımadığını söyledi. Satloff, yazısında şunları söyledi:"ABD tarafından Kudüs'ün başkent ilan edilmesinden birkaç saat önce 3 Suudi bakan ile 5 saat geçirdik. Bu esnada krallığın '2030 vizyonu' konuşuldu. Ayrıca Yemen, Katar ve Lübnan da konuşuldu. Bu sırada Beyaz Saray, yabancı diplomatlara ve medyaya çok sayıda brifing vermişti. Bu nedenle yaklaşmakta olan deklarasyonun özü iyi biliniyordu. Fakat pek çok imkana rağmen Kudüs sözcüğü hiç kullanılmadı. Hatta geçmişte cihadçılar için de kuluçka görevi üstlenen Müslüman Dünya Ligi kuruluşunun (MWL) yeni başkanı Muhammed Al-Issa da, Kudüs'ten bahsetmek yerine, Avrupa ve Amerika'da hahamlarla yaptığı dostluklara dikkat çekti. Bu sırada Suudilerin son dakika girişimlerde bulunduğunu düşündüm. Trump'ın yaptığı açıklamanın ertesi günü ise veliaht prens Muhammed bin Selman ile  savunma, ekonomi ve kalkınma meselelerinin konuşulduğu etkinlikte bir araya geldik. Bu esnada etkili bir cevap verileceğini düşündüm. Ancak Selman, hızlı ve devrimci bir değişim sözü verip, siyasi, ekonomik ve askeri konulara değindi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN