Toprak 500 kişiyi yuttu

Toprak 500 kişiyi yuttu

Yaz aylarında etkili olan muson yağmurları Asya ve Afrika kıtalarında sel felaketlerine sebep oldu.

Binlerce insanın etkilendiği seller peşine bir felaket daha getirdi. Heyelan sonrası 5 yüzden fazla kişi toprak altında kaldı. Hindistan’ın doğusunda etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında en az 250 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer, Bihar’da yaklaşık 7 bin köyün etkilendiği seller nedeniyle en az 400 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Güneydoğu Asya’da en az 13 milyon kişinin sellerden etkilendiği tahmin ediliyor. Hindistan’ın yanısıra Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde de geçen hafta sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanda ölenlerin sayısının 200’ü aştığı bildirildi. Ituri eyaleti yetkililerinden Pacifique Keita, ülkenin kuzeydoğusundaki Tara kentinde yaşanan toprak kaymasında göçük altında kalanları bulmak için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini belirtti. Felakette 200’den fazla kişinin öldüğünü kaydeden Keita, heyelan sonrası bölgede salgın hastalıkların yayılmaması için dezenfeksiyon çalışmalarının yapılacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN