Trump BM'de uyuşturucuyla küresel savaş başlattı 

Trump BM'de uyuşturucuyla küresel savaş başlattı 

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler'deki (BM) ilk gününde "Dünya Uyuşturucu Sorunu Üzerine Küresel Eylem Çağrısı" adlı toplantıya ev sahipliği yaparak uyuşturucuyla küresel savaş ilan etti.

Başkan Trump, BM 73. Genel Kurul üst düzey toplantıları nedeniyle geldiği BM'de "Dünya Uyuşturucu Sorununa Küresel Eylem Çağrısı" adlı toplantıya ev sahipliği yaparak uyuşturucuya karşı uluslararası mücadele başlattı.

Trump'ın uyuşturucuyla mücadelede küresel koalisyonuna, şu ana kadar 124 ülke imza koyarak desteğini açıkladı.

Trump'ın bu girişimi, skandallar yüzünden görevinden ayrılmak zorunda kalan Cumhuriyetçi Partili eski Başkan Nixon'un "Uyuşturucuyla Savaş" (War on Drug) inisiyatifi hatırlattı.

Bu arada, Başkan Nixon'un başlattığı bu küresel inisiyatif çerçevesinde, Türkiye'de üzerinde esrar yakalanan bir Amerikalı mahkum olurken, onun hayat hikayesini çarpıtarak anlatan Gece Yarısı Ekspresi filmi, Türkiye'nin dünyadaki imajına büyük zarar vermişti.

Başkan Trump, salı günü BM Genel Kurulu çalışmaları üst düzey toplantılarının ilk gününde ikinci konuşmacı olarak salona hitap ederken, çarşamba günü de BM Güvenlik Konseyi'ndeki İran konulu oturuma başkanlık edecek. Toplantının Suriye ve İngiltere'deki kimyasal silah saldırıları da dahil olmak üzere nükleer silahların yayılmasını önleme konusunu da içeren geniş çaplı tartışmalara sahne olması bekleniyor.

Selçuk Acar - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/KARAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN