Trump, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi

Trump, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Trump, "Erdoğan'ın Suudi Arabistan ile ilgili açıklamaları oldukça sertti. " dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle Paris’te gerçekleştirilecek toplantı sırasında Rus lider Putin ile görüşeceğini duyurdu. Kasım ayında yapılacak olan toplantının arabulucusu Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton oldu. Bolton Moskova temasları sırasında Putin ile görüşerek füze anlaşması krizi ve Kaşıkçı soruşturması hakkında fikir alış verişi gerçekleştirmişti.

'ERDOĞAN OLDUKÇA SERTTİ'

Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kaşıkçı soruşturması süresince takındığı tavırı ‘oldukça sert’ olarak niteledi. Trump ayrıca, Kaşıkçı olayı hakkında Erdoğan ile aynı fikirde olmadan önce bütün gerçekleri öğrenmesi gerektiğini belirtti.

CIA Direktörü Haspel’i Türkiye’ye yollayan Trump konu hakkında kısa süre içinde bir rapor almayı beklediğini açıkladı.

TARİHTE ÜZERİ ÖRTÜLEN EN KÖTÜ OLAY

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele alma biçimi hakkında "tarihte üzeri örtülen en kötü olay" değerlendirmesini yaptı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN