Trump, Putin'in Astana davetini geri çevirdi | Son dakika haberleri

Trump, Putin'in Astana davetini geri çevirdi | Son dakika haberleri

ABD'yi Astana'daki Suriye zirvesinde Kazakistan Büyükelçisi temsil edecek. Washington ayrı bir heyet göndermeyecek. Karar, Putin'in davetini reddeden Trump'ın Cumhuriyetçilerin Rusya konusundaki geleneksel politikasına uyacağının işareti olarak yorumlandı.

Çiçeği burnunda ABD Başkanı Donald Trump, Astana'daki Suriye zirvesine yapılan daveti reddeti. ABD'yi Astana zirvesinde Washington'dan bir heyet değil, Kazakistan Büyükelçisi temsil edecek.

Haberi duyuran Reuters, açıklamanın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bilgisini verdi. 

KLASİK RUSYA POLİTİKASININ İLK İŞARETİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'e ılımlı mesajlar gönderen Trump'ın, başkanlığının ilk gününde daveti reddetmesi dikkat çekti. Karar, "Rusya'nın Suriye için kurduğu masada ABD olmayacak" mesajı olarak yorumlandı. Trump'ın daveti geri çevirmesi, beklentilerin ve verdiği mesajların aksine Cumhuriyetçilerin klasik Rusya politikasından taviz ermeyeceğinin işareti olarak da görülüyor. 

Rusya, Trump ve yönetimi göreve başlamadan, Astana'da gerçekleştirilecek olan Suriye görüşmelerine davet etmişti. Rusya'nın bu adımı, Rusya-ABD ilişkilerinde normalleşmenin ilk adımı olarak yorumlanmıştı. 

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov da daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'de barış için Astana'da düzenlenecek olan görüşmelere geniş bir katılımın gerçekleşmesini istediklerini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN