Trump’ın en büyük hatası Comey’i görevden almaktı

Trump’ın en büyük hatası Comey’i görevden almaktı

Trump’ın kızı Ivanka ve damadı Kushner’la arasındeki gerilimden dolayı görevden aldığı Baş Stratejisti Bannon, eski patronunu sert sözlerle eleştirdi. James Comey’nin FBI Başkanlığından alınmasını ‘modern siyasi tarihte’ yapılan en büyük hata olarak değerlendiren Bannon “Comey görevden alınmasaydı Özel Yetkili Savcı Mueller’in Rusya soruşturması açılmayacaktı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Baş Stratejisti Steve Bannon, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığı iddisı üzerine soruşturma başlatan James Comey’nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanlığı görevinden alınmasıyla ilgili eski patronunu sert sözlerle eleştirdi. Bannon, CBS kanalına yaptığı açıklamada, bir ‘kurum’ olarak nitelediği FBI’ın eski Başkanı Comey’yi Trump’ın görevden almasına karşı çıktığını belirtti. ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi gibi kurumların başkanlıkları değişmesi durumunda değişebileceğini vurgulayan Bannon, FBI’ın farklı olduğunu kaydetti. Comey’nin görevden alınmasının ‘modern siyasi tarihte’ yapılan en büyük hata olduğuna işaret eden Bannon, “FBI’ın kurumsal mantığının, özellikle de bir soruşturma bağlamında, başkan değiştirilerek değiştirilebileceğini düşünmüyorum” ifadesini kullandı. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine karıştığı iddialarını araştırmasına da değinen Bannon, “Comey görevden alınmasaydı, Mueller soruşturması olmayacaktı” dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, 18 Ağustos’ta basına yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Baş Stratejisti Bannon’ın görevine son verildiği yönündeki haberleri teyit ederek “Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Steve Bannon karşılıklı olarak bugün Bannon’ın görevindeki son günü olduğu hususunda anlaştı” demişti. Trump’ın, Rusya soruşturmasını yürüten FBI Direktörü Comey’nin görevine 10 Mayıs’ta son vermesinin ardından ABD Adalet Bakanlığı, soruşturma için eski FBI direktörlerinden Robert Mueller’i özel savcı olarak tayin etmişti. Comey’nin görevine son verilmesi ABD kamuoyundaki Rusya tartışmalarını alevlendirmişti. 

BANNON'I IVANKA VE KOCASI KOLTUĞUNDAN ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon’ın Başkanın kızı Ivanka ve kocası Kushner’la arasının bozulmasından dolayı görevden alındığı iddia edilmişti. Ulusal Ekonomi Konseyi başkanı Gary Cohn ve Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster ile ticaret, göç ve dış politikalar nedeniyle ters düşen Bannon, Trump yönetimindeki ‘küreselleşmecileri’ tehdit olarak gördüğünü belirterek Beyaz Saray’ın en çok eleştirilen isimlerinden biri olmuştu. Fakat iplerin kopmasına sebep olan asıl meselenin Steve Bannon’ın Trump’ın kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner’la olan çekişmesiydi. Bannon’un ulusal ekonomi görüşüne karşı küreselleşme taraftarı olan Kushner ve Trump ile tartışma yaşadığı ifade edilmişti.

ABD 11 EYLÜL KURBANLARINI ANDI

11 Eylül 2001’de terör saldırılarında ölen 3 binden fazla Amerika’lı, başta New York olmak üzere bir çok şehirde anıldı. 11 Eylül kurbanlarını anmak için ilk tören Başkan Donald Trump ve Eşi Melania Trump’ın katılımıyla Beyaz Saray bahçesinde ilk saldırının olduğu saat olan 08.45’te başladı. Törene hükümet yetkilileri ve binlerce ABD’li kadıldı. Anmalar için en büyük anma etkinliği ise saldırıların olduğu New York’ta düzenlendi. Törende saldırılarda yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılan Oculus adı verilen ve üzerinde kurbanların isimlerinin olduğu anıta çiçekler bırakıldı. 16 yıl önceki acı tekrar yaşandı. Etkinlikte terörü lanetleyen sloganlar da atıldı. Bir başka tören ise Pentagon’da düzenlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN