Trump’ın ‘eşsiz’ projesi!

Trump’ın ‘eşsiz’ projesi!

ABD başkanı Donald Trump, Meksika’yla olan sınıra yapılacak duvar için ‘güneş panelli’ bir sistem yapma fikrini ortaya sürdü. Fakat ‘yeni bir fikir’ olarak iddia ettiği bu duvar teklif veren şirketler ve araştırmacılar tarafından daha önce önerilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına inşa etme vaadinde bulunduğu duvarla ilgili ‘yeni bir fikri’ olduğunu açıkladı. Iowa’da halka seslenenABD Başkanı, duvarı güneş panelleriyle kaplayabileceklerini söyledi. Trump, “Benzersiz bir şey düşünüyoruz. Güney sınırından bahsediyoruz. Çok güneşli, çok sıcak. Duvarı bir güneş duvarı olarak inşa etmeyi düşünüyoruz. Böylece duvar, enerji üretip kendi maliyetini çıkaracak. Bu sayede Meksika’da duvar için çok daha az para ödemek zorunda kalacak. İyi değil mi?” dedi. Planın kendisine ait olduğunu belirten Trump “İyi bir hayal gücü değil mi? İyi değil mi? Benim fikrim” dedi. Ancak çeşitli şirketlerin duvar için sunmuş olduğu

projelerde, güneş panelleri yer alıyordu. İç Güvenlik Bakanlığı’nın duvar ile ilgili tasarım çağrılarına yaklaşık 200 şirketin cevap vermiş olduğu belirtiliyor. Las Vegas’tan Gleason Partners adlı şirketin önerdiği tasarım, çelik, çimento ve güneş panellerinden oluşuyor. Ayrıca Wall Street Journal’da Mart ayında yayınlanan bir makalede iki akademisyen Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvara güneş panelleri yerleştirilmesini önermişti. Trump seçim kampanyası boyunca, yasa dışı göçü ve uyuşturucu ticaretini durdurmak amacıyla ABD ve Meksika arasına ‘büyük, güzel bir duvar’ inşa etme vaadinde bulunmuştu. Trump duvarın parasını Meksika hükümetinden alacaklarını söylemiş ancak Meksika bunu reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN