Trump'ın seçim müdürüne hapis cezası

Trump'ın seçim müdürüne hapis cezası

Hakkında vergi kaçırma ve kara aklama iddiasıyla soruşturma açılan ABD Başkanı Donald Trump’ın eski seçim kampanyası müdürü Paul Manafort'a "tanıkları ifadesini değiştirmesi için korkutmak" suçundan hapis cezası verildi.

Washington DC ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Amy Berman Jackson, gelecek ay hakkında federal komplo ve kara para aklama suçlamalarından dava açılması beklenen Manafort'a, tanıkları ifadelerini değiştirdiği gerekçesiyle mahkemesi yapılana kadar hapis cezası kararına imza attı.

Federal Hakim Jackson kararla ilgili açıklamasında, "Altı ay önce size verilen güveni kötüye kullandınız" diyerek, "Hükümet teklifi kabul edilecek ve sanık gözaltına alınacaktır." açıklamasını yaptı.

Jackson açıklamasında, "Bu duruşma siyasetle ilgili değil. Özel avukatlık bürosu ile ilgili değildir. Davalı davranışlarıyla ilgili " ifadesini kullanırken, "Bu işlemlere farklı bir pazarlama çalışması olarak baktığınız için endişeliyim." dedi.

Virginia Federal Mahkemesi'nde hakkında bir davası daha olan Manafort'un Washington DC'deki mahkemesinin eylül ayında yapılacak olması, 3 ay veya daha fazla hapiste kalacağı manasına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN