Trump'ın şifreleri: IŞİD ve diğer radikal İslamcı teröristlerle mücadele önceliğimiz

Trump'ın şifreleri: IŞİD ve diğer radikal İslamcı teröristlerle mücadele önceliğimiz

ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın görevi selefi Barack Obama’dan devralmasının ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, IŞİD ve diğer radikal İslamcı terör gruplarınının yok edilmesinin yeni ABD idaresinin önceliği olacağı belirtildi. Öte yandan "İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin füze tehditlerine karşı savunma amacıyla olağanüstü füze savunma sistemini geliştireceğiz" dendi.

Yeni ABD idaresinin Beyaz Saray’ın internet sitesinde yayınladığı programında, “IŞİD ve diğer radikal İslamcı terör gruplarını mağlup etmek en üst önceliğimiz olacak” ifadelerine yer verildi. 

Terörist grupları yenmek için ABD’nin gerektiği zamanlar saldırgan ortak askeri operasyonlar düzenleyeceği kaydedilen açıklamada, “Ayrıca yönetim, terörist gruplara finansmanı kesmek, istihbarat verileri değişimini genişletmek ve (teröristlerin) propaganda ile yeni militan toplama sistemini bozmak ve yok etmek amacıyla siber ortam alanında askeri faaliyetlere geçmek için uluslararası partnerlerle çalışacak” dendi.

İRAN VE KUZEY KORE'YE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ

45. ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreninden 1 dakika sonra Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayınlanan yeni idarenin programında, "Biz ayrıca İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin füze tehditlerine karşı savunma amacıyla olağanüstü füze savunma sistemini geliştireceğiz" dendi.

ENERJİ SİL BAŞTAN

Trump'ın başkanlık yeminini etmesinin ardından Beyaz Saray'ın resmi sitesinden ekonomi, enerji ve dış politika gibi konularda bir dizi duyuru yapıldı. 

"Önce Amerika Enerji Planı" başlıklı duyuruda, Trump yönetiminin enerji politikalarının maliyeti düşürmeye odaklanacağı belirtilen metinde, "ABD Enerji sektörü çok uzun süre boyunca külfetli regülasyonlarla zapt edildi. Başkan Trump, İklim Eylem Planı ve ABD'nin Suları gibi zararlı ve gereksiz yasaları kaldırmaya kararlı. Bu sınırlamaların iptal edilmesi, Amerikan işçilerine ücretlerini gelecek 7 yıl boyunca 30 milyar dolarartırarak büyük yarar sağlayacak." ifadesine yer verildi. 

"KAYA PETROLÜ VE KAYA GAZI DEVRİMİ KUCAKLANACAK" 

Enerji politikalarının ABD'nin kullanılmayan enerji kaynaklarını değerlendireceği belirtilen metinde, şunlar kaydedildi: 

"Trump yönetimi, milyonlarca Amerikalıya istihdam ve refah getirecek kaya petrolü ve kaya gazı devrimini kucaklayacak. Özellikle federal toplaklardaki tahminen 50 trilyon dolar değerindeki kullanılmayan kaya petrolü, gazı ve doğal gaz kaynaklarından faydalanmalıyız. Enerji üretiminden elde edilen gelirleri yolları, köprüleri ve kamu altyapısını yeniden inşa etmek için kullanacağız. Daha ucuz enerji Amerikan tarımına da büyük bir destek sağlayacak." 

Trump'ın, Temiz Kömür Teknolojisi'ne sadık kalarak kömür endüstrisini canlandıracağı belirtilen metinde, ABD'nin enerji üretiminin artmasının ekonominin yanı sıra ulusal güvenliği de iyileştireceği vurgulandı. 

 
Metinde, ayrıca "Başkan Trump, ABD'yi enerji alanında OPEC kartelinden ve çıkarlarımıza düşmanca yaklaşan her ülkeden kurtararak bağımsız hale getirmeye kararlı. Aynı zamanda, terörizm karşıtı stratejimiz çerçevesinde, Körfez ülkesi müttefiklerimizle pozitif bir enerji ilişkisi geliştirmeye çalışacağız" ifadelerine yer verildi. 

KÜRESEL ISINMA BEYAZ SARAY'IN SİTESİNDEN KALDIRILDI 

Bu arada, Beyaz Saray'ın internet sitesinin Trump’ın yemin töreninden yaklaşık yarım saat sonra güncellenmesi ve Obama yönetiminin politikalarına yönelik bazı linklerin siteden kaldırılması dikkat çekti. 

Sitede daha önce yer alan “Küresel ısınma” bölümü kaldırılan bölümlerden biri olarak kayıtlara geçti.

"TRUMP'IN CESUR PLANI"

"İş imkanlarını Geri Getirmek ve Büyüme" başlıklı duyuruda, ABD ekonomisinin 2008'de yaşanan durgunluktan bu yana 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en yavaş iyileşme dönemini geçirdiği ifade edildi. 

Bu dönemde, sanayi sektöründe yaklaşık 300 bin iş pozisyonunun kaybolduğu belirtilen metinde, ayrıca Amerikalıların iş gücüne katılımının 1970'lerden bu yana en düşük seviyelerine gerilediği, kamu borcunun iki katına çıktığını ve orta sınıfın küçüldüğü vurgulandı. 

Trump'ın "ülke ekonomisini yeniden rayına sokmak için gelecek on yılda 25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık yüzde 4'e çıkaracak cesur bir planı olduğu" ifade edilen metinde şunlar kaydedildi: 

"Plan Amerikalı çalışanlara ve şirketlerine zor kazandıkları dolarların daha fazlasını tutmaları için yardım edecek büyüme dostu vergi reformuyla başlayacak. Başkanın planı vergi oranlarını her vergi dilimindeki Amerikalı için düşürecek, vergi kanunlarını basitleştirecek ve ABD'nin dünyadaki en yükseklerden biri olan kurumsal vergi oranını aşağı çekecek. Miladını doldurmuş, aşırı kompleks ve külfetli vergi kanunlarının düzeltilmesi, milyonlarca yeni iş yaratıp, büyümeyi destekleyerek, Amerikan ekonomisini dizginlerinden kurtaracak." 

Trump'ın bir iş adamı ve iş veren olarak Washington'ı Amerikanın küçük ölçekli şirketleri, girişimcileri ve işçilerinin yolundan çekmenin ne kadar önemli olduğunu bildiği belirtilen duyuruda, federal regülasyonların ABD ekonomisine sadece 2015'te 2 trilyon dolara mal olduğu savunuldu. 

"Başkan Trump, bu nedenle yeni federal regülasyonların ertelenmesini teklif etti ve kurumların liderlerine istihdamı öldüren ve kaldırılması gereken regülasyonları tespit etme talimatını verdi." ifadeleri kullanılan metinde, ayrıca Trump'ın mevcut ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere ederek ve gelecek anlaşmalar konusunda katı davranarak en iyi ticaret anlaşmalarını getireceği kaydedildi. 

Metinde, ayrıca, "Başkanın planları, Amerika'nın ticaret ortaklarına, bizim illegal ve adaletsiz uygulamalarla Amerikan işçilerine zarar veren ülkeler için bunun sonuçlarına katlanacağını garanti edecek şekilde iş yapacağımızı gösterecek" denildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN