Trump'ın vergi düzenlemesine karşı Kanadalılardan büyük boykot

Trump'ın vergi düzenlemesine karşı Kanadalılardan büyük boykot

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni düzenlemeyle Avrupa ve birçok ülkeye getirdiği vergi düzenlemesine karşı çıkan Kanada Başbakanı Trudeau'ya halkı sahip çıktı. Sosyal medyada başlatılan boykot çağrısına kısa sürede binlerce kişi katıldı.

KARAR.COM

Geçtiğimiz hafta G-7 Zirvesi'nde Kanada Başbakanı Trudeau'nun vergi düzenlemesi açıklamasına sert bir şekilde karşı çıkan Donald Trump'a karşı Kanadalılar bir oldu. Başbakanlarını yalnız bırakmayan Kanadalılar, sosyal medya üzerinden Amerikan mallarına boykot çağrısında bulundu. 

18-06/15/cd.jpg

BİNLERCE KİŞİ BOYKOTA KATILDI

Başbakanlarını 'ikiyüzlülük' ve 'zayıf' olarak basın önünde küçük düşüren Trump'a karşı bir olan Kanadalılar, sosyal medya üzerinden #BoykottUSProducts gibi hashtaglar açıldı. Kanadalılar kendi markalarının tüketilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrıya kısa sürede binlerce kişi katıldı. 

18-06/15/dvws.jpg

TRUMP'IN GÜMRÜK VERGİSİ KARARI

ABD Başkanı Donald Trump, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranlarında gümrük tarifesi uygulanması kararını imzalamıştı. 

Trump, tartışmalı gümrük vergisi kararı için Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreninde, "Bugün aldığımız kararlar, bir seçenek değil, ulusumuzun güvenliği için bir zorunluluktu" diye açıklama yapmıştı.

ABD'nin çelik ve alüminyum endüstrilerinin uzun yıllardır diğer ülkeler tarafından hedef alındığını kaydeden Trump, güçlü çelik ve alüminyum endüstrilerinin ulusal güvenlik için hayati önem taşıdığını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN