'Trump'ın yardımcısı, Rusya haberleri için 'FBI'a baskı yaptı'

'Trump'ın yardımcısı, Rusya haberleri için 'FBI'a baskı yaptı'

Trump yönetiminin, Rus istihbaratı ile ilişkileri ile ilgili haberleri itibarsızlaştırması için FBI'a, baskı yaptığı öne sürüldü. İddiayı Beyaz Saray içinden üç farklı kaynak doğruladı.

Beyaz Saray içinden üç farklı kaynak, Trump yönetiminin, Rus istihbaratı ile temas haberleri için FBI'a, itibarsızlaştırma çağrısı yaptığını açıkladı.

AP haber ajansı, Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus'un, Federal Soruşturma Bürosu'nun başkanı James Comey ve yardımcısı ile bu konuda konuştuğunu doğrulattığını duyurdu.

Priebus'un, FBI üzerinden "gölgelemek" istediği, Rus istihbaratı ile Trump'ın danışmanlarının temas içinde olduğu haberi, New York Times gazetesi tarafından yayımlanmıştı.

KİMLİKLERİ GİZLİ

Haberde, Rus ajanları ile Trump'ın seçim kampanyası yetkilileri arasında gerçekleşen telefon görüşmelerinin, ABD istihbarat birimleri tarafından elde edildiği iddiasına yer veriliyordu.

Haberle ilgili, FBI'dan henüz bir açıklama yapılmazken Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer konuyla ilgili, "Biz hikayeyi ortadan kaldırmaya çalışmadık. Yalnızca doğruyu söylemelerini talep ettik" dedi.

17-02/24/1-1487964887.jpg

Trump yönetiminin, Rus istihbaratı ile ilgili iddiaları, "FBI üzerinden itibarsızlaştırmak istediği" haberi ilk kez Amerikan CNN kanalında yer almıştı. AP haber ajansı, CNN'in iddiasını, üç farklı kaynağa doğrulattığını duyurdu.

AP haber ajansı, bu üç Beyaz Saray yetkilisinin, kimliklerinin mutlaka gizli tutulması şartı ile konuştuğunu da açıkladı.

FBI'DAKİ KÖSTEBEKLER

ABD Başkanı Donald Trump, konu ile bu gelişmeden yalnızca bir kaç saat sonra katıldığı bir konferansta, "muhabirlerin kimliğini gizleyen kaynakları kullanması engellenmeli" açıklamasını yaptı.

Trump, twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "FBI'daki köstebekler" ifadesini de kullanarak, ülkedeki bir numaralı iç istihbaharat birimini hedef alan bir açıklama yayınladı:

"FBI, bizim yönetimimizi hedef alan ve ülke güvenliğini tehdit eden köstebekleri durdurmak konusunda son derece yetersiz. FBI kendi içindeki köstebekleri bile yakalayamıyor. Gizlilik derecesi yüksek olan ve ABD için yıkıcı etkileri olabilecek bilgiler medyaya dağıtılıyor. Bulun onları"

TRUMP DÖNEMİNE RUSYA GÖLGESİ

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratların lideri olan Nancy Pelosi, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede Beyaz Saray Genel Sekreteri Priebus'un, FBI'ın bağımsızlığına yönelik olarak kabul edilemez bir müdahalede bulunduğunu söyledi.

Pelosi, Adalet Bakanlığı'na da çağrıda bulunarak, devam eden soruşturmalara yönelik olarak Trump yönetimi ile FBI arasında yapılan tüm konuşmaların incelenmesini talep etti.

FLYNN'İ HARCATAN KRİZ

Donald Trump seçim galibiyeti, olası Rusya bağlantıları nedeniyle gölgelenmiş durumda.

New York Times gazetesi, CIA'in de aralarında olduğu istihbarat örgütlerinin Rusya'nın siber saldırılar üzerinden Trump'ın başkan seçilmesine yardım ettiği konusunda "oldukça emin" olduklarını aktarmıştı.

Donald Trump geçtiğimiz hafta, ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'i, Rus büyükelçisi ile yaptığı görüşmeler konusunda "yönetimini yanlış yönlendirdiği" gerekçesiyle görevden almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN