Trump’tan Filistin’de manidar yer seçimi

Trump’tan Filistin’de manidar yer seçimi

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ü resmen ziyaret eden ilk devlet başkanı olan Trump, söylemlerinin lafta olduğunu bir kez daha kanıtladı. ABD Başkanı, Tel Aviv’den sonra rotasını çevirdiği Filistin’de, Doğu Kudüs’te gösterdiği hassasiyeti sergilemedi. Trump, Kudüs’ten yaklaşık 20 kilometre uzaktaki Filistin özerk yönetiminin merkezi Ramallah’a gitmeyi aklından geçirmedi. Devlet Başkanı Abbas ile işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ziyaretinin ikinci gününde işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. Trump’ın, ziyaretindeki yer seçimleri ise dikkat çekiciydi. Önceki gün Kudüs’te Ağlama Duvarı’nı ziyaret eden Trump, işgal altındaki bir bölgeye resmi ziyaret düzenleyerek işgali meşrulaştıran bir adım atmıştı.

Trump, dün ise Filistin yönetiminin başkenti konumundaki Ramallah yerine Beytüllahim’i ziyaret ederek Filistin devletini tanımadığı mesajını vermiş oldu. Trump, Abbas’la görüşmesinin ardından yapılan ortak basın toplantısında “Barışın sağlanması konusunda kararlıyım. Bu iki liderle kalıcı bir barışa kavuşmak üzere çalışmayı umuyorum” dedi. Abbas ise “İsrail’e komşu bir Filistin Devleti’nin kurularak, iki devletin güven, barış ve iyi komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN