Trump'tan ilginç Duterte açıklaması: Harika bir ilişkimiz var

Trump'tan ilginç Duterte açıklaması: Harika bir ilişkimiz var

ABD Başkanı Donald Trump, insan hakları örgütlerinin 'uyuşturucu savaşı' nedeniyle insan haklarını ihlal etmekle suçladığı Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile görüşmesiyle ilgili, "Harika bir ilişkimiz var, çok başarılı geçti" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Filipinler Devlet Başkanı Duterte ile 'harika bir ilişkisi' olduğunu söyledi. 

12 günlük Asya ziyaretinin son durağı Filipinler'in başkenti Manila'da, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 31. Liderler Zirvesi'ne katılmak için bulunan Trump, dün gece ve bugün Duterte ile görüşme gerçekleştirdi.

'BURADA OLMAKTAN GERÇEKTEN HOŞLANDIM'

İnsan hakları örgütlerince ülkesinde binlerce kişinin ölümüne neden olan uyuşturucu savaşında toplu yargısız infazlarla suçlanan Duterte, Trump'tan eleştiri değil övgü aldı.

Görüşmeden önce kısa süreli olarak gazetecilerle bir araya gelindiğinde Trump "Harika bir ilişkimiz var. (Görüşme) çok başarılı geçti" dedi.

Trump, Duterte'nin 'çok güzel' zirve organize ettiğini de belirterek "Burada olmaktan gerçekten hoşlandım" ifadelerini kullandı.

'SİZ CASUSSUNUZ'

Gazetecilerin odadan çıktığı sırada bir gazeteci Trump'a görüşmede insan hakları konusunun ele alınıp alınmayacağını sordu. 

Duterte bunun üzerine 'Siz casussunuz diyerek 'şaka yaptı'. 'Şakaya' gülen iki lider soruyu yanıtsız bıraktı. 

İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

40 dakika sürdüğü belirtilen görüşmenin ardından insan hakları konusunda Beyaz Saray ve Filipinler'den farklı açıklamalar geldi. 

Duterte'nin sözcüsü Harry Roque görüşmede insan hakları konusunun ele alınmadığını söyledi.

Trump'ın sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise konunun uyuşturucu ile mücadele başlığı ele alınırken 'kısaca' gündeme geldiğini söyledi.

Sanders iki liderin IŞİD'le mücadele, uyuşturucu ile mücadele ve ticaret konularını ele aldığını aktardı.

Geçen yıl seçimleri kazanan Duterte göreve geldiği günden beri resmi rakamlara göre 4.000'e yakın kişi yapılan uyuşturucu baskınlarında öldü.

Ek olarak 2290 kişinin uyuşturucu ile alakalı olaylarda öldürüldüğü, binlerce faili meçhulun olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN