Trump'tan Putin'e teşekkür telefonu

Trump'tan Putin'e teşekkür telefonu

Kremlin’in açıklamasına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün yıllık basın toplantısından sonra ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüştü.

Trump’ın isteği ile gerçekleşen görüşmede ikili ilişkilerdeki 'ivedi konular' ve Kuzey Kore ele alındı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump’ın görüşmede Putin’e teşekkür ettiğini belirtti. 

GÜNDEMDEKİ KONULAR ELE ALINDI

 Kremlin’den yapılan açıklamada Putin ile Trump arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesi ile ilgili "İkili gündemdeki ivedi konular ele alındı. Kuzey Kore ile ilgili nükleer sorunların çözümüne vurgu yapılarak kriz noktalarına ilişkin durum konuşuldu" ifadeleri kullanıldı. 

Görüşme isteğinin Trump'tan geldiği vurgulanan açıklamada, Putin'in 21 Kasım’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'la yaptığı görüşmenin de ele alındığı ve ikili temaslara devam etme konusunda anlaşıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders "Başkan Trump, Başkan Putin'e yıllık basın toplantısında ABD'nin ekonomik göstergelerini kabul ettiği için teşekkür etti" dedi.

Öte yandan Sanders, Trump'ın Putin’in tam olarak hangi ifadeleri nedeniyle teşekkür ettiğini ise açıklamadı.

Putin toplantıda "Objektif olarak Trump’ın görevi başındaki kısa sürede çok önemli başarılar elde ettiğini görüyoruz" demişti. Putin ayrıca, borsa endeksindeki yükselişin yatırımcının ABD ekonomisine ve Trump’ın icraatlarına güvendiğini gösterdiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN