Türk müteahhitlere Katar'dan çıkış yasağı

Türk müteahhitlere Katar'dan çıkış yasağı

Katar yönetimi, geçen haftaki selde meydana gelen hasar üzerine aralarında Türkler'in de olduğu yabancı müteahhitlerin ülkeden çıkmasını yasakladı.

Katar'da iş yapan yabancı müteahhitler, selde meydana gelen hasara ilişkin inceleme tamamlanıncaya kadar ülkeden çıkış yapamayacak.

El Arabiya'nın haberine göre, başta yeni Doha Uluslararası Havalimanı olmak üzere, Doha metrosu, yol, bina, spor tesisi gibi inşaatları gerçekleştirilen ve aralarında çok sayıda Türk şirketinin de bulunduğu yabancı müteahhitler hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Hükümet soruşturma sonuçlanıncaya kadar şirket sahipleriyle yöneticilerin ve teknik danışmanların ülkeyi terk etmesini yasakladı.

Seller nedeniyle Katar'ın başkenti Doha'da altyapı neredeyse tamamen çökmüş seller nedeniyle yollar kapanınca okullar da tatil edilmiş ve AVM'ler kapatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN