Türkiye ile işbirliği artacak

Türkiye ile işbirliği artacak

AB’nin genişlemeden sorumlu Komiseri Mogherini, birliğin Türkiye ile özellikle bölgesel konularda işbirliğini daha artırmayı hedeflediğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’yle bölgesel konularda iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Mogherini, Lüksemburg’da AB’nin 28 üyesinin dışişleri bakanlarını bir araya getiren ve 2 gün sürecek AB Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı öncesinde basına konuştu. Mogherini, toplantıda ele alacakları konular arasında İran nükleer anlaşması, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlar ve Türkiye ile ilişkiler olduğunu söyledi. Mogherini, toplantı öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla telefonda görüştüğünü belirterek “Türkiye’yle bölgesel konularda iş birliğini nasıl artıracağımıza ilişkin çalışmalar yapacağız” dedi. Toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin de gündeme geleceğini ifade eden Mogherini, bu çerçevede terörle mücadele, Kıbrıs sorunu ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü konularını da tartışacaklarını kaydetti.      

İran’ın nükleer anlaşma uyarınca yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Mogherini, işleyen bir anlaşmanın iptal edilmemesi gerektiğini ve bunun uluslararası güvenlik için önemli olduğunu dile getirdi. Mogherini, “AB dışişleri bakanlarının İran nükleer anlaşmasına ilişkin AB’nin duruşuyla uyumlu, güçlü ve ortak bir tutum sergilemesini bekliyorum” diye konuştu. İran ile yapılan nükleer anlaşmanın zayıflaması durumunda genel olarak nükleer silahların yayılmasının önlenmesi çabalarının zarar göreceğini kaydeden Mogherini, AB’nin, nükleer anlaşmanın tam anlamıyla uygulanması için destek vermeyi sürdüreceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN