Türklerden Meksika’ya ‘Trump seddi’

Türklerden Meksika’ya ‘Trump seddi’

ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın, Meksika sınırına örmeyi planladığı duvar için proje sunma yarışına Türkiye’den de mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem katıldı. İki mimar, duvarı ‘park’ şeklinde inşa ederek ‘insani’ bir çözüm üretmek istediklerini söyledi.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın, Meksika sınırına duvar örülerek eroin ve diğer uyuşturucular ile göçmenlerin ülkeye gelmesini engelleyeceklerini açıklamasının ardından, duvar için açılan proje yarışmasına Türkiye’den de katılım oldu.

Türk mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem de Meksika sınırına örülmesi düşünülen duvar için park temalı bir proje üretti. Hümanist bir duvar yapmak istediklerini söyleyen Sunay Erdem, “Amerika’da seçimlerden önce Donald Trump’ın Meksika sınırlarıyla ilgili bir duvar önerisi vardı ve bu konu Amerika kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Birçok yarışmalar düzenlendi ve biz de bir öneri gönderdik” dedi. Erdem şunları söyledi: “Amerika kıtasını ortadan bölecek bir unsurdan söz ediliyordu. Biz buna nasıl insancıl bir çözüm üretebiliriz bunun çabasında olduk. İstenilen bir duvardı fakat biz fiziksel engellere karşıyız.” -İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN