Uçakta ‘arkaya doğru ilerleyelim’ dönemi

Uçakta ‘arkaya doğru ilerleyelim’ dönemi

Önümüzdeki yıllarda ulaşımın neredeyse tamamı hava yoluyla gerçekleşecek. Bu sebeple birçok konu üzerinde geliştirmeler yapılıyor.

 Örneğin; 5 yıl içinde pasaport devri kapanacak, 10 yıl içinde ayakta uçuş yapacağız ve 20 yıl içindeyse rötar sayıları katlanacak. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, uçaklara daha fazla kişi almak için ayakta yolcu taşıma düşüncesi yeni değil. VivaColombia şirketi, yolcuları bar taburelerine benzer koltuklarda taşıma fikri üzerine çalışıyor. Bu fikri ilk olarak 2003’te Airbus şirketi ortaya atmıştı.

Pasaportların kalkması konusunda ise giderek yaygınlaşan yüz tanıma sistemi kullanılacak. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve Dubai Uluslararası Havalanı’nda bu yıl içinde uygulamaya girecek sistem, yolcuların yüzünü tanıyıp dijital pasaport fotoğraflarıyla kıyaslayacak. Avustralya da 2019 yılının Mart ayında bu uygulamaya geçmek için hazırlanıyor. Hava ulaşımının yoğunlaşması beraberinde bazı ufak sorunları da getiriyor.  Bunun için de havayolu şirketleri konsept uçaklar geliiştirip içeriğine spor ve egzersiz salonları ekleyecek. Gelecekte hava trafiğinin yoğunluğu sebebiyle rötar sayıları da artacak. Bilim insanları, iklim değişikliğinin de türbülansları arttıracağını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN