Üçüncü cinsiyete meclis onayı

Üçüncü cinsiyete meclis onayı

Federal Alman Meclisi bu zamana kadar nüfus kütüklerinde sadece ‘kadın’, ‘erkek’ ya da ‘veri yok’ dediği şahıs kayıtlarının ‘farklı’ (diverse) diye de yapılmasını içeren bir yasayı onayladı.

KARAR/ALMANYA

Kamuoyunda ‘üçüncü cinsiyet’ olarak tanımlanan bu uygulama Federal Alman Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bir karar üzerine yasalaştı. Anayasa Mahkemesi bu zamana kadar yapılan uygulamanan kişilik haklarını ihlal ettiğine karar vermişti. Yeni yasayla birlikte, vücutlarında her iki cinsin özelliklerini taşıyan kişilere nüfus kaydında alternatif sunulmuş oldu. Yeni yasaya göre doğum esnasında belirlenen cinsiyetin yanlış olduğunun ortaya çıkması durumunda nüfus kayıdının, kişilerin isminin değiştirilmesi de mümkün. Ama bunu yapabilmek için doktor onayı gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN