Ukrayna’da çatışma: 5 asker öldü, 4 asker yaralandı

Ukrayna’da çatışma: 5 asker öldü, 4 asker yaralandı

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda 5 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Andrey Lısenko, ülkenin doğusundaki operasyonlara ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.

Donetsk bölgesinde Ukrayna birliklerine yönelik üç saldırı olduğunu belirten Lısenko, ayrılıkçıların ağır silahlar kullandığını ifade etti. Lugansk bölgesinde ise sabah saatlerinde saldırıların yoğunlaştığına işaret eden Lısenko, ayrılıkçıların dört kez de bu bölgede saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÇATIŞMALARDA 5 ASKER ÖLDÜ, 4 ASKER YARALANDI

Ukrayna askeri birliklerinin bu saldırılara cevap verdiğini dile getiren Lısenko, "Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 5 Ukrayna askeri hayatını kaybetti, 4 asker ise yaralandı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Lısenko, çatışmalar esnasında ayrılıkçılardan 8 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna birlikleri arasında çatışmaların başlamasından bu yana 10 bin 225 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 bin 541 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KİEV/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN