Uzayda Türkçe selamın sırrı | 12 Kasım gazete manşetleri

Uzayda Türkçe selamın sırrı | 12 Kasım gazete manşetleri

Bugünkü gazete manşetleri, Türkiye ve dünyadaki gündem konuları gazetelere nasıl yansıdı? 12 Kasım gazete manşetlerinde en dikkat çekenlerden biri "Uzayda Türkçe selamın sırrı" başlığı ile Hürriyet gazetesinden. Milliyet, Hürriyet, Habertürk, Vatan, Star, Sözcü, Sabah, Dünya, Cumhuriyet, Akşam, Yeni Akit, Yeni Şafak, AMK, Fotomaç, Fanatik gazetelerinin manşetlerini buradan okuyabilirsiniz.

Hürriyet gazetesinin "Uzayda Türkçe selamın sırrı" manşetinde Voyager uzay aracının taşıdığı Türkçe “Sabah şerifleriniz hayır olsun” mesajının sahibi Prof. Dr. Peter Ian Kuniholm, o kaydın hikâyesini ve Türkiye sevgisini anlattı. Kuniholm, “1960’larda Robert Kolej’de İngilizce öğretmenliği yapıyordum. Behçet Kemal Çağlar da o sıralarda kolejde edebiyat öğretmeniydi. Behçet Kemal Çağlar’ın beni her sabah selamlama biçimiyle Türkçe bir kayıt yaptım” dedi.

17-11/12/-ympbtyqgseqvkfmxduokow-1510470590.jpg

KARAR gazetesi ise ABD ve Rusya'nın 'Esad' mutabakatını manşetine taşırken, orta öğretime geçişte yeni sistemle ilgili haberi dikkat çekti. Şehit Muhammed Safitürk dosyasında HSYK'nın devreye girdiği haberi ise ön plana çıktı. 

17-11/12/karar_1-1510470635.jpg

Diğer gazete manşetleri ise şöyle:

17-11/12/-6wucaknptkiwezk7fpnhha.jpg

Habertürk gazetesinin manşeti

17-11/12/-ieidh-nkq0maymvr6pmthq.jpg

Milliyet gazetesinin manşeti

DİĞER GAZETELERİN MANŞETLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN