Vahşi Orman’da son gün

Vahşi Orman’da son gün

Umut yolculuğunda sona gelen binlerce sığınmacı Jungle kampında tahliyeyi bekliyor.

Fransa’nın Manş Denizi kıyısında bulunan Calais’deki Vahşi Orman da denilen derme çatma kampta, İngiltere’ye geçmek isteyen Afganistan, Sudan, Eritre, Pakistan, Mali ve Suriye’den gelen yaklaşık 8 bin sığınmacı var. Bugün tahliye edilmeyi bekleyen sığınmacılar endişeli.

16-10/24/24krr16fransa2.jpg

Fransız yetkililerinin tahliye kararının ardından sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Sığınmacıların mücadelesi biber gazlı müdahaleyle son buldu. Birçok sığınmacı tahliye sonrası ne yapacağını bilmiyor. Sığınmacılar Fransa’nın kendilerini sığınmacı merkezlerine yerleştireceğine de inanmıyor. Zira birçok sığınmacı hem Calais halkının hem de polisin şiddetine maruz kalmış.

HANGARDA TUTULACAKLAR

Fransız yetkililer ise kampı tamamen bitirmekte kararlı. Operasyonda bin 250 polis ve jandarma görev yapacak. 3 gün sürmesi beklenen işlem için ilk gün 60 ikinci gün 45 otobüs hazır bulundurulacak. Sığınmacılar valiliğin hazırladığı 3 bin metrekarelik bir hangarda toplanacak. Ardından sığınma başvurusunda bulunanlar sığınmacı merkezlerine dağıtılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN