Venezuela'da bir gösterici alevler içinde kaldı

Venezuela'da bir gösterici alevler içinde kaldı

Haftalardır süren ve hükümetin istifasını isteyen kalabalıkların sokaklardan çekilmediği ülkede başkent Caracas'taki gösteriler yine sert geçti. Anayolu kapatan protestocular polisle çatıştı. Bir göstericinin yandığı anları gösteren fotoğraflar dünyada ses getirdi.

Venezuela hükümet karşıtı gösterilerlerle çalkalanıyor. Başkent Caracas'ta bir ana yolu kapatan binlerce gösterici beyaz tişört giydi, kendi ürettikleri gaz maskelerini taktı.

17-05/21/-9162841.Jpeg

Uluslararası ajansların geçtiği fotoğraflarda, eylemcilerin dev tankları iterek yolu kapattığı görülüyor. Göstericiler, 'Seçimler hemen' pankartları taşıdı.

17-05/21/-9162849.Jpeg

Reuters haber ajansı, göstericilerle polisin çatışmasında bir protestocunun yandığını bildiriyor. Ajans, elbiseleri tutuşan göstericinin sokakta koşarken ve daha sonra vücudunda derin yanıkları gösteren fotoğraflar servis etti.

17-05/21/-9162855.Jpeg

ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞIM ENGELLENDİ

Ana yolu kesen göstericilere karşı iktidarın aldığı önlem ise, şehir merkezine ulaşımı engellemek oldu. Bazı metro istasyonlarına girişler durduruldu.

17-05/21/-9162845.Jpeg

Milliyet'in haberine göre; ülkede yükselen enflasyondan, artan cinayet oranlarından ve gıda kıtlığından Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu sorumlu tutan göstericiler, seçimlerin yenilenmesini talep ediyor.

17-05/21/-9162857.Jpeg

Maduro'nun kontrol ettiği Yüksek Mahkeme 31 Mart'ta kongrenin yetkilerini elinden alınca, ülke karışmıştı.

Mart sonundan bu yana devam eden protestolarda 46 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı ve birçok kişi de gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN