Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılarına ölüm cezası

Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılarına ölüm cezası

Vietnam'da Hanoi Halk Mahkemesi, 11 kişilik bir şebekenin üyelerini, 2004-2015 yılları arasında Çin'e 303 kilogram eroin kaçırmak suçundan mahkum etti.

 Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan 8 kişinin idam cezasına çarptırıldığı bildirildi.Resmi yayın organı Halk Polisi gazetesinde yer alan habere göre, Hanoi Halk Mahkemesi, 11 kişilik bir şebekenin üyelerini, 2004-2015 yılları arasında Çin'e 303 kilogram eroin kaçırmak suçundan mahkum etti. Şebekenin 8 üyesi idam cezasına, 3'ü de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

KÜÇÜK ÇOCUĞU OLDUĞU İÇİN CEZASI MÜEBBETE ÇEVRİLDİ

Çetenin lideri olduğu iddia edilen Dang Minh Chau'nun üç yaşından küçük bir çocuğu olduğu için cezasının müebbete çevrildiği belirtildi.

Vietnam dünyanın en sert uyuşturucuyla mücadele yasalarına sahip ülkelerinden biri. Ülkede 100 gramdan çok eroin veya 20 kilogramdan fazla afyon bulunduranlar ya da satanlar idam ile cezalandırılabiliyor.

HANOİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN