Washington’ı sarsan iddia:‘Trump’ı sattı FBI’la anlaştı’

Washington’ı sarsan iddia:‘Trump’ı sattı FBI’la anlaştı’

ABD Başkanı Trump’a bir şok daha... Rusya ile ilişkileri nedeniyle istifaya zorlanan Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’in, FBI’la anlaştığı öne sürüldü. Bu iddianın, Trump-Rusya bağlantılarının FBI tarafından soruşturulduğu bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

ABD’de Rus yetkililerle bağlantıları nedeniyle Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa eden Michael Flynn hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Amerikan CNN televizyonunun ulusal güvenlik analisti Juliette Kayyem, Flynn’in Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile bir anlaşma yaptığını öne sürdü.

Donald Trump’ın, ABD Başkanlığı görevine başladığı 20 Ocak’ta Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Flynn, bu görevde yalnızca iki hafta kalabilmişti. Flynn’in, geçen yılki seçim sürecinde Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile gizli telefon görüşmeleri yaptığı ortaya çıkmıştı. Amerikan medyasında, bu görüşmelerde Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunun da gündeme geldiği öne sürülmüştü. ABD Başkanı Trump, istifanın ardından Flynn’in yanlış bir şey yapmadığını savunmuş, ancak söz konusu görüşmelerin içeriği hakkında kendisini eksik bilgilendirdiği için istifasını istediğini açıklamıştı. Flynn, istifasından önce FBI’a verdiği ifadede Kislyak’la görüşmesinde yaptırımlar konusunun gündeme geldiği iddiasını reddetmişti. FBI ise halihazırda Trump’ın ekibinin seçim sürecinde Rusya ile kurduğu bağlantılara ilişkin soruşturma yürütüyor.

Juliette Kayyem, cumartesi gecesi CNN televizyonunda katıldığı programda, Flynn’in işte bu soruşturma kapsamında FBI’la anlaştığını iddia etti: “Kaynaklarımdan ve haberlerden anladığım kadarıyla, Michael Flynn bana FBI’la anlaşma yapmış gibi görünmeye başladı. Bu nedenle bir süredir ondan haber alamıyoruz.”

Flynn’le ilgili iddiaları Amerikan kamuoyunda çok tartışılan Kayyem, bunun üzerine pazar günü sosyal medya platformu Facebook’taki hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Kayyem, bu açıklamasında söz konusu iddialarının kesin biçimde teyitli olmadığının altını çizdi, ulusal güvenlik alanındaki tecrübesine dayanarak ‘bilgiye dayalı bir analiz’ yaptığını belirtti. Kayyem, saha ajanlarının da Flynn’in FBI’la anlaşması konusunda kendisiyle benzer düşüncelere sahip olduğunu öne sürdü.

Trump ile Rusya arasındaki ilişkiler, uzu süredir Amerikan istihbarat kuruluşlarının gündeminde yer alıyor. Rusya’nın geçen kasım ayında yapılan ABD Başkanlık seçimlerinde, siber saldırılar ve yalan haberler yoluyla Trump’ı desteklediği iddia ediliyor. Ayrıca Trump’ın ekibinin, Rus yetkililerle seçim sürecinde sürekli temas halinde olduğu ileri sürülüyor. FBI Başkanı James Comey, geçen haftalarda ABD Senatosu’nda yaptığı açıklamada, her iki iddianın da resmi olarak soruşturulduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN