Wells Fargo, müşterilerine 142 milyon dolar ödeyecek

Wells Fargo, müşterilerine 142 milyon dolar ödeyecek

ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo'dan yapılan açıklamada "sahte hesap skandalı" kapsamında müşterilere toplam 142 milyon dolar ödeneceği bildirildi.

HALİL KARAMAN / NEW YORK

Wells Fargo'da 2011'den bu yana 2 milyonu aşkın hesabın müşterilerinden izinsiz ve gizli açmasıyla ilgili görülen davada anlaşmaya varıldı.

Bankadan yapılan açıklamada, Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesinde görülen davanın ardından Wells Fargo'nun müşterilerine toplam 142 milyon dolar tazminat ödemek için anlaşmaya vardığı belirtildi.

SAHTE HESAP SKANDALI

Söz konusu miktarın gelecek 3 ay içinde sahte hesap skandalı kapsamında 2002'den bu yana mağdur olan müşterilere dağıtılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, ayrıca, müşterilerin dava harcamalarını karşılamak için Wells Fargo'nun ek olarak 25 milyon dolar ayırdığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Wells Fargo Üst Yöneticisi (CEO) Tim Sloan, anlaşmanın bankayla müşteriler arasındaki ilişki için olumlu olduğunu vurgulayarak, Wells Fargo'nun müşterilerine güven sağlamaya devam edeceğini bildirdi.

Uzmanlar, anlaşma sayesinde Wells Fargo'nun sahte hesap skandalı kapsamında ABD genelinde devam eden diğer 10 davasının da yakın zamanda sonuca bağlanacağını tahmin ediyor.

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu, geçen yılın eylül ayında, Wells Fargo çalışanlarının satış ve performans hedeflerini tutturmak için 2 milyondan fazla yetkisiz hesap açtığının tespit edildiğini ve bu hesapların diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferiyle finanse edildiğini duyurmuştu.

Wells Fargo, skandala karışan 5 bin 300 çalışanını işten çıkarırken, 185 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Bankanın eski CEO'su John Stumpf, kamuoyundan ve ABD Kongresinden gelen baskılar üzerine, geçen yılın ekim ayında önce 41 milyon dolar değerindeki Wells Fargo hisseleri ve 2016 ikramiyesinden vazgeçmiş, daha sonra da emekliliğe ayrılmıştı.

NEW YORK / HALİL KARAMAN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN