Ya internet bağımlılığı ya Çin işkencesi

Ya internet bağımlılığı ya Çin işkencesi

Çin’deki ‘internet bağımlılığını tedavi’ merkezleri ölüm saçıyor. Bazı merkezlerde askeri disiplin uygulanıyor, bağımlılara elektroşok yapılıyor. Son olarak tedaviye giden bir gencin ölümü, ülkeyi ayağa kaldırdı.

Çin’de bir gencin internet bağımlılığı tedavi merkezine gönderilmesinden birkaç gün sonra ölmesi bu kurumlar hakkındaki tartışmaları alevlendirdi. 18 yaşındaki gencin cesedinde çok sayıda yara izi olduğu iddia edilirken merkezin direktörü ve bazı çalışanları gözaltına alındı. Olayın Ağustos başında, ülkenin doğusundaki Anhui bölgesinde meydana geldiği açıklandı.

17-08/15/15krr16cin2.jpg

Çin’de internet ve oyun bağımlılarına yönelik tedavi merkezlerinin sayıları son dönemde artış göstermişti. Bu merkezlerden bazıları askeri disipliniyle nam salmış, çok sert oldukları gerekçesiyle eleştirilmişti.

17-08/15/15krr16cin3.jpg

Son olayda yaşamını yitiren gencin annesi, oğlunun ciddi bir internet bağımlılığı olduğunu ve eşiyle birlikte çocuklarına yardım etmekte yetersiz kaldıkları nedeniyle çocuklarını tedavi merkezine göndermeye karar verdiklerini anlattı.

17-08/15/15krr16cin4.jpg

Anhui Shangbao gazetesine konuşan ve Anhui bölgesindeki Fuyang kentinde bulunan bir merkezin hem psikolojik rehberlik hem de fiziksel egzersiz yaptırdığını duyunca orayı tercih ettiklerini belirten anne, oğullarının hastaneye kaldırıldığını ve bedeninin baştan aşağı yaralarla kaplı olduğunu söyledi. Çin’deki bazı internet bağımlılığı tedavi merkezlerinin hastaları dövdüğü ve elektroşok uyguladığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN