Yanardağ patlaması sonucu oluşan tsunami Tonga'yı teslim aldı

Adalar ülkesi Tonga'da yanardağ patlaması sonrası birçok ülke için tsunami alarmı verilmişti. Tonga'nın büyük çoğunluğu sular altında kalan adası Sosyal medyaya ise tsunami görüntüleri ortaya çıktı.

Pasifik Okyanus'unda yer alan ve 170 adadan oluşan Tonga'da geçen yıl patlayan yanardağ bir kez daha aktif hale geldi. 14 Ocak'ta yanardağda gerçekleşen patlama sonrası birçok ülkede tsunami uyarısı yapıldı.

Tongalu yetkililer yanardağ patlamalarının geçen yıl Hunga Ha'apai adasındaki patlamalardan 7 kat daha şiddetli olduğunu belirtti.

Yanardağdan deniz seviyesinden 5-20 kilometre yükseklikte duman bulutu yükseldiğini aktaran yetkililer, patlamanın 260 kilometre çapında alandan duyulduğunu ifade etti.

JAPONYA'DA TSUNAMİ UYARISI

Yanardağın aktif hale gelmesinin ardından ülkenin güneyindeki Amami Adası'nda 1,2 metreyi bulan dev dalgalar gözlemlendi.

Japonya'nın Pasifik Okyanusu kıyılarında yüksekliği 1 metreyi geçmeyen tsunamiler oluştuğunu belirten JMA, bu olaylarda can veya mal kaybı olmadığını vurguladı.

Yetkililer, ülkenin kuzeydoğusunda mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin vurduğu bölgelerde yaşayanlara deniz kenarından uzak durmaları çağrısı yaptı.

TSUNAMİ BÖYLE GELDİ

Sosyal medyaya yansıyan Tonga'daki yanardağ patlaması sonucu meydana gelen tsunami saniye saniye görüntülendi. Tonga'da bir adada gerçekleşen tsunami görüntülerinde insanların dev dalgalardan kaçmaması da dikkat çekti.

İlgili Haberler