Yemeden içmeden yaşıyor

Yemeden içmeden yaşıyor

Etiyopya’da 9 senedir yemek yemediğini ve su içmediğini ileri süren genç kız Muluwork Ambaw ülke gündemine oturdu.

Başkent Addis Ababa’nın kenar mahallerinden birinde yaşayan 18 yaşındaki Ambaw’ı muayene eden doktorlar da kızın iddiasını destekleyen açıklamalarda bulundu. Ambaw, 5. sınıfa geçtiği sıralarda yemeyi ve içmeyi bıraktığını söyledi. Niçin yemek yemeyi bıraktığı sorusunu “İştahım yok” diye cevaplayan Ambaw, “Hiçbir sağlık problemim yok. Bazen baş ağrısı çekiyorum” dedi.

Ambaw, yaklaşık iki ay önce eğitimi için kuzeni Belachew Kereso’nun yanına yerleşti. Belachew’ın eşi Asnakech Ayele, “Şimdiye kadar kızın bir şey yediğini ya da içtiğini görmedim. Tuvalete de hiç gitmedi” ifadelerini kullandı. Ambaw’ı muayene eden Dr. Henom Fiseha ise, “Kızın vücudunda her şey normal gözüküyor ancak son bir kaç hafta içerisinde bir şey yediğine ya da içtiğine dair en ufak bulguya rastlamadık” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN