Yemen’de açlıktan dolayı 85 bin çocuk öldü

Yemen’de açlıktan dolayı 85 bin çocuk öldü

Uluslararası yardım örgütü Save the Children (Çocukları Koruyun), Yemen’de 3 yıldır süren savaşta yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların sayısının yaklaşık 85 bin olabileceğini açıkladı. BM geçen ay yaptığı açıklamada yaklaşık 14 milyon Yemenlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

Uluslararası yardım örgütü Save the Children (Çocukları Koruyun), Yemen’de 3 yıldır devam eden savaşta açlık nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısını bir raporla açıkladı. Raporda, açlık nedeniyle hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların sayısının 85 bin olduğu ifade edildi. Save the Children, ciddi seviyede akut malnütrisyon (yetersiz beslenme) yaşayan ve tedavi edilmeden hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların verilerini toplayan Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla bu sayıya ulaştıklarını belirtti.

'BAĞIŞIKLIK SİSTEMLERİ ÇOK ZAYIF'

Save the Children, tedavi edilmemeleri halinde beslenme yetersizliği çeken çocukların yüzde 20-30’unun hayatını kaybettiğini belirtiyor. Yardım kuruluşunun Yemen Direktörü Tamer Kirolos, yetersiz beslenmeden ölümlerin tamamen engellenebileceğine dikkat çekiyor. Kirolos "Yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden çocuklar çok acı çekiyor çünkü iç organları yavaş yavaş iflas ediyor. Bağışıklık sistemleri çok zayıf ve enfeksiyonlara çok açıklar. Bazıları ağlayamayacak kadar zayıf. Aileler, çocuklarının gözlerinin önünde eriyip bittiğine şahit oluyor ve hiçbir şey yapamıyor" diyor.

BM geçen ay yaptığı açıklamada yaklaşık 14 milyon Yemenlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

SANA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN