Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi’ye idam cezası

Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi’ye idam cezası

Yemen’de Husilere ait mahkeme, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi’yi idam cezasına çarptırdı.

Yemen’de Husilere ait mahkeme, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ve hükümette görevli 6 kişiyi idam cezasına çarptırdı. Mahkeme Hadi’yi, “2014 yılında görevi son bulmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı sıfatına el koymak”, “Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirilen saldırıları kışkırtmak” ve “Yemen’in bağımsızlığını ve bütünlüğünü zayıflatmak” ile suçladı. Mahkemede, eski Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Yemen’in ABD Büyükelçisi Ahmed Avad, Başbakan Yardımcısı Abdulaziz Cebari, eski İstihbarat Başkanı Ali Hasan El Ahmedi, Hadi’nin Danışmanlarından Sultan El Atvani ve Abdulvehhap El Anesi’nin idam cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Hadi’ye bağlı güçler 2015 yılının mart ayından itibaren Yemen’in güneyinde önemli kazanımlar elde ederken, Husiler başkenti Sana ve stratejik öneme sahip Kızıldeniz kıyısını kontrol ediyor. BM, en az 2 yıldır süren çatışmalarda 7 bin 700’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 40 bin kişinin de yaralandığını açıklamıştı. 

YEMEN/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN