Yeni Zelanda fare avı için Antartika'ya donanma gönderdi

Yeni Zelanda fare avı için Antartika'ya donanma gönderdi

Antarktika adalarının ücra köşelerine fare avı için bir donanma gidiyor. Yeni Zelanda, Antipodes Adalarından farelerin yok edildiğinden emin olmak için narkotik köpekleri, muhafızlar ve bir devlet bakanını gönderiyor.

On muhafız, üç narkotik köpeği bir devlet bakanı ile Yeni Zelanda savunma gücü üyeleri, milyon dolarlık fare olarak bilinen, Antarktika'nın aşağılarında ücralarda yaşayan kemirgeni avlamak için özel bir görevle gönderildiler. 

FARELER ÇİN ŞİRKET KURULACAK

Bir asırdan fazla zaman önce bir gemi kazasıyla geldiği sanılan 200 bin kadar fareye ev sahipliği yapan yaşanması zor Antipodes Adaları, Yeni Zelanda'nın güneydoğusundan 760 km kadar uzaklıkta yer almakta.

Adadaki tek memeli hayvan olan fare, yaşayan albatros kuşlarını yiyip, bitki örtüsüne zarar verip, ender görülen böcek yaşamını tehdit ediyor. 

Ülkede özgü kuş türlerinin ve hayvanların nüfusunu artırmayı öngören plana göre, fareleri ortadan kaldırmak için bir şirket kurulacak ve hükümet, şirkete 2 yılda 735 bin dolar sağlayacak. Haziran 2016'da 65 ton tahıl esaslı kemirgen yemi, iki helikopterle adanın 2045 hektar alanına bırakıldı. Havadan atış işlemi 13 kişilik mürettebat tarafından gerçekleştirildi ve 75 gün içinde tahmini 200.000 fare imha edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN