Zimbabve'deki askeri darbe sonrası ilk fotoğraf geldi

Zimbabve'deki askeri darbe sonrası ilk fotoğraf geldi

Zimbabve'de gerçekleşen darbe sonrasında, görevi bırakması istenen Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin ilk fotoğrafı yayınlandı. Mugabe'nin görevi bırakması yönündeki görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Ordunun dün akşam Mugabe ile yapılan görüşmenin ardından devlet gazetesi "The Herald"ta yayımlanan açıklamasında Mugabe'nin çevresindeki suçluların ayıklanmasında önemli ilerlemeler kaydedildiği ve şimdiye kadar çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

GÖREVDEN AYRILMASI İSTENİYOR

Ordunun Mugabe'nin görevden ayrılması için görüşmeleri sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada ülkede görev yapan askeri ateşelere gelişmeler hakkında bilgi verildiği kaydedildi.

17-11/17/zimba2.jpg

DÜN EV HAPSİNDEYDİ

Ev hapsinde tutulduğu bildirilen Mugabe, dün Genelkurmay Başkanı Constantino Chiwenga ile görüşmüştü. Güney Afrikalı heyetin de katıldığı görüşmenin ardından Mugabe'nin Chiwenga ve heyet üyeleriyle fotoğrafları servis edilmişti.

Zimbabve ordusu, çarşamba günü başkente girerek devlet televizyonunu ele geçirmiş, sabaha karşı televizyonda okunan bildiride askeri müdahalenin "darbe olmadığı" öne sürülmüştü.

Ordudan yapılan açıklamada, bunun bir askeri darbe olmadığı ve amacın Mugabe'nin çevresindeki suç şebekesini çökertmek olduğunu açıklamıştı.

'GERİ DÖNÜŞ YOK'

 

Generallerin asıl amacının Mugabe'den 41 yaş genç First Lady Grace Mugabe'nin görevi devralmasını engellemek olduğu ve görevin geçtiğimiz hafta kovulan başkan yardımcısı Emmerson Mnangagwa'ya devretmek istedikleri belirtiliyor.

İktidardaki ZANU-PF partisinin liderleri ise Mugabe'ye istifa etme çağrısı yapanlar arasında yer alıyor. Reuters'a konuşan parti içerisinden bir kaynak, "Geri dönüş yok. Eğer inatçı olursa, Pazar günü onun kovulması için düzenlemem yapacağız. Salı günü ise görevinden azledilecek" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri yetkilisi Donald Yamamoto ise Reuters'a verdiği röportajda, "Bu Zimbabve'de yeni bir dönem için geçiş süreci. Biz bunu umuyoruz" ifadeleriyle ABD'nin konuya bakışını özetledi.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN