9 yılda 7 kez ameliyat olan Berat çare arıyor

9 yılda 7 kez ameliyat olan Berat çare arıyor

DÜZCE (İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 9 yılda 7 kez ameliyat olan 9 yaşındaki epilepsi hastası Berat ve ailesi çare arıyor

Baba Ayhan Ablay, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirerek yardım istedi.Akçakoca’da kapıcılık yaparak yaşamlarını sürdüren Ayhan ve Gülseren Ablay çiftinin çocukları Berat Albay 1 yaşındayken havale geçirdi. Hastaneye kaldırılan Berat, bir süre sonra yürüme ve oturma yetisini kaybetti. 9 yılda 7 kez ameliyat olan epilepsi hastası Berat’ın gözlerinde de rahatsızlık başladı. Çocuklarının nöbet geçirdiğini belirten aile yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi.Asgari ücretle geçimlerini sağlayan baba Ayhan Ablay, apartman katının bodrumunda ahşaptan kendi elleriyle yaptığı yürüyüş alanı ve inişli çıkışlı ahşap merdiveni ile oğlunu tedavi etmeye çalışıyor.Baba Ablay, epilepsi hastası oğlunun tedavisi için artık dayanacak güçlerinin olmadığını tek çare olarak yurt dışında bir ameliyat yapılarak çocuğunun sağlığına kavuşabileceğini söyledi.Berat’ın henüz 1 yaşındayken gece yarısı yatağında 20 dakika süreyle soğuk havale geçirdiğini belirten Ablay, "Gece yarısı son anda fark ettik ve apar topar acile kaldırdık. Ancak beli zaman sonra çocuğum ne oturma ne yürüme ne de emekleme hiçbir şey yapamaz oldu. İstanbul’da özel bir hastaneye gittik, bize 60 bin TL karşılığında ameliyat önerdiler. Benin durumum olmadığı için bunu karşılayamadık ameliyat ettiremedik. Daha sonra yakınlarımızın desteği ile İstanbul ve İzmir olmak üzere toplam 7 ameliyat oldu. Bu süre zarfında bu hastalık gözlere de hasar verdi. Kocaeli’de gözlerinden ameliyat oldu, halen daha havale geçirmeleri sürüyor" dedi.Nöbetler geldiğinde çocuğunun gözlerinin kapandığını dile getiren Ayhan Ablay, "Çocuğum için ses ve ışık hepsi yasak. Okulda okuyor, ancak okulda ses ve ışık olması zarar veriyor. Okulda sosyal aktivitelere katılamıyor. Öğretmenler, çocuğumun üstün zekalı olduğunu söylediler. İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını ezberleyerek söylemesiyle okul birincisi oldu madalya ve başarı belgesi aldı. Çocuğumuzun üstünde bulunduğu korseyi yurt dışından getirttik. En sonunda İzmir’de ketojonik bir özel bir tedavi merkezine gittik. Çocuğumuz orada tedavilerle biraz ilerleme oldu. Ancak bu tedavi çok maliyetli, gücümüz yetmiyor. Biz artık ailemle dayanamıyoruz. Tek çare yurt dışında bir ameliyat olması. Bu nedenle devletimizden yardım talep ediyoruz. Bize kucak açmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

DÜZCE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN