Sazımızla sözümüzle gökkuşağının renkleri konseri

Sazımızla sözümüzle gökkuşağının renkleri konseri

Düzce Üniversitesi Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu tarafından düzenlenen “Gökkuşağı Sanat Festivali” kapsamında “Sazımızla Sözümüzle Gökkuşağının Renkleri” başlıklı konser icra edildi

İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İl Göç İdaresi Müdürü Seyhan Akyüz, davetli konuklar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayram, farklı coğrafyaları ve kültürleri birleştiren TÖMER’in, Düzce Üniversitesi’nin renkli yüzü olmaya devam ettiğini belirtti. Tınılar Türk Halk Müziği Topluluğu ile etkinliği birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayram, katılımcılara teşekkür etti.Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, kuruluşundan bugüne kadar büyük bir gelişme gösteren TÖMER’e her zaman destek vereceklerini dile getirdi. Düzce Valiliğiyle koordineli bir şekilde güzel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Genç, müziğin evrensel bir dil olduğunu söyleyerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayramın hazırladığı ve yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir’in üstlendiği etkinlikte, TÖMER’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler solo, Düzce Üniversitesi Türk Müziği Bölümü öğrenciler ise koro halinde Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdiler. 21 günlük Türkçe eğitimin ardından Türkçe eserleri başarıyla seslendiren yabancı uyruklu öğrencilerin sergilediği dans gösterileri de ilgi ve beğeniyle takip edildi.Öğrencilerin başarılı bir sahne performansı ortaya koyduğu programın sonunda, protokol üyeleri de bir türküye öğrencilerle birlikte eşlik etti.“Sazımızla Sözümüzle Gökkuşağının Renkleri” başlıklı program, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

DÜZCE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN