147 bin TL bütçeli “El Ele Geleceğe” projesi tamamlandı

147 bin TL bütçeli “El Ele Geleceğe” projesi tamamlandı

EDİRNE (İHA) – Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) 2016 yılı Sosyo Ekonomik Mali Destek programı kapsamında desteklenen Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklığında Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “El Ele Geleceğe” projesi okulda düzenlenen kapanış toplantısıyla sona erdi

Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kapanış toplantısına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Okul Müdürü Sefer Yaşar, davetliler ve basın mensupları katıldı.Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Şahin, ajans olarak eğitime destek verdiklerini belirterek, “Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek programına yazılan “El Ele Geleceğe” adlı projede yapılan faaliyetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen kapanış toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Önemli bir projenin hayata geçmiş olduğunu mutlulukla görüyoruz. Bugün burada mesleki eğitim alan öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve mezuniyetten sonra istihdamlarının artması için okul yönetimi tarafından hayata geçirilen bir proje ile karşı karşıyayız. Bilindiği üzere meslek liseleri ülkemizin kalkınması için kritik önemi olan eğitim kurumları ve buraya yapılacak her bir kuruş yatırım bizlere fazlasıyla geri dönecek. Sanayi ve topluma meslek sahibi ara eleman ve uzman yetiştiren meslek liselerin verilen destekleri stratejik destekler olarak görüyoruz ve inşallah bu desteklerin artarak devam etmesini umuyoruz. Proje ile mekan düzenlemeleri eğitim çalışmaları yapıldı. Atölyeler kuruldu ve birçok alanda eğitimler verildi. 117 öğrencimiz bu projeden direkt olarak yararlandı. Onların yarın mezun olduklarında istihdam edilme oranları artacak ve iş bulmaları kolaylaşacak. Peki, tüm bu çalışmalar neden yapıldı? Bu emek neden verildi? Ülkemizin geleceğini garanti altına alacak, bizi hedeflerimize ulaştıracak çocuklarımıza yatırım için. Burada müdüründen öğretmenine, öğrencisinden çalışanına, hepimizin hedefi tektir. Bu hedef de şu, daha müreffeh, daha güçlü, daha zengin ve daha üretken bir Türkiye, hedefimiz bu. Sözlerimiz bitirirken, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyoruz” dedi.Protokol konuşmalarından sonra proje kapsamında yenilenen anaokulunun açılışı yapıldı. Ardından protokol üyeleri proje kapsamında oluşturulan atölyeleri ve fiziki yapısı güçlendirilen sınıfları gezdiler.Projenin faaliyetleri arasında yer alan mekan düzenleme çalışmaları kapsamında uygulama anaokulunun giriş kapısı ve girişi ile yemekhane ve merdivenler düzenlenirken akıl oyunları atölyesi, hareket ve oyun eğitimi atölyesi ile drama ve müzik atölyesi yenilendi. Eğitim çalışmaları kapsamında ise çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri için üniversiteye yönelik alan-dal tanıtımı, ÖSYS ve sınav stresi eğitimi ile 36-66 aylık çocukları gelişim özellikleri gibi konularda eğitimler verildi.Toplam bütçesi 147 bin 840 TL’lik projenin yüzde 90’nına denk gelen 132 bin 677 TL’lik kısmı TRAKYAKA tarafından karşılandı.

EDİRNE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN