Afgan göçmenler için Iğdır’a geçici geri gönderme merkezi yapılacak

Afgan göçmenler için Iğdır’a geçici geri gönderme merkezi yapılacak

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Afgan göçmenler için Iğdır’a geçici geri gönderme merkezi yapılacağını söyledi

Ersoy, FETÖ’nün ’ByLock’tan sonra kullanabileceği tüm haberleşme sistemlerini kontrol altına almak için mücadele etmeye devam edileceğinin mesajını da verdi.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve inceleme gerçekleştirmek için Edirne’ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ilk olarak Edirne Valiliğini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Ersoy, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı büyüme ivmesiyle göçmen konusunda hedef ülke konumuna geldiğini belirten Başkan Yardımcısı Ersoy, "Özellikle son yıllarda, hem ülkemizin yaşadığı olumlu anlamdaki gelişmeler, ekonomik anlamdaki büyümemiz. Bulunduğumuz coğrafyada neredeyse huzurun ve istikrarın olduğu tek ülke olma gerçeği karşısında geçmiş dönemlerde ülkemiz göç için bir araç konumundayken bugün büyük ölçüde hedef ülke konumuna gelmiş durumunda” dedi."Afgan göçmenler için Iğdır’da yeni bir geri gönderme merkezi kuruyoruz”Afganistan’da 40 yıldır devam eden bir iç savaş ve huzursuzluk olduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Ersoy, "Afgan halkı bir şekilde çare olarak ülkemize sığınmayı tercih ediyor. Bir ara ciddi bir dalga oluştu. Şu aşamada o dalga büyük oranda kesilmiş durumda. Afganistan işbirliğiyle geri gönderme sistemini büyük ölçüde aşmış durumdayız. Uçaklarla geri göndermeye başladık. Geri göndermedeki bu kararlılığımız karşısında ülkemiz üzerindeki göç baskısı da ciddi şekilde azalmış durumda. Iğdır’da bir geçici geri gönderme merkezi yapıyoruz. Büyük ölçüde orada bölgede kontrol altına alıp oradan ülkelerine iade etme işlemini gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Afganistan’dan gelen göç dalgasının ciddi şekilde Edirne’ye kadar ulaşacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, FETÖ terör örgütünün “ByLock”tan sonra kullanabileceği tüm haberleşme sistemlerini kontrol altına almak için mücadele etmeye devam edileceğinin mesajını verdi. Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi varlığına, birliğine, anayasal düzenine karşı girişilebilecek her türlü kalkışmayı ve oluşumu 15 Temmuz’dan sonra özellikle nasıl takip etti, kontrol altına almaya çalıştıysa bundan sonra da elindeki bütün teknolojik imkanları ve üstünlüğü kullanarak takip etmeye devam edecek" şeklinde konuştu."Düşmanımızın ne kadar sinsi ve hain olduğunu unutmayacağız”Bakan Yardımcısı Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:“Kripto olmak noktasında çok mahir davranan ve bugüne kadar çok başarılı olmuş, şeytanın bin yıl düşünse aklına gelmeyecek yol ve yöntemleri bu milletin birliği, bütünlüğünü bozmak ve bu memleketi bir müstemleke memleketi haline getirmek için mücadele etmeyi göze almış bir terör örgütünden bahsediyoruz. Biz de elbette ki onların geliştirebileceği her türlü yol ve yönteme karşı duyarlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Düşmanımızın ne kadar sinsi ve hain olduğunu, olabileceğini unutmadan bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz."Açıklamaların ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve beraberindeki heyet, Edirne Valiliği Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti.

EDİRNE/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN