Antalyalı başpehlivan eğitim hayatını Edirne’de sürdürecek

Antalyalı başpehlivan eğitim hayatını Edirne’de sürdürecek

2017 Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban ve kendisi gibi pehlivan kardeşi Turan Balaban, Trakya Üniversitesi Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı

Başpehlivanlar başvurunun ardından TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez bulundu.Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Başpehlivanımızı Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu çatısı altında göreceğiz. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kırkpınar Başpehlivanı ile buluşacak. Başpehlivanımız güreşler öncesinde de bizleri ziyaret etmişti. Kendisine o dönemde şans dileyerek üniversitemizde yüksek lisans eğitimi almaya davet etmiştik. Daha sonra yüksek lisans programımız için iki başpehlivan kontenjanımıza başvuran sporcularımızı okulumuza kabul ettik. Başpehlivanımızı spor alanındaki büyük başarısı, beyefendi kişiliği, güler yüzü, eğitime verdiği önem nedeni ile aramızda görmekten mutluyuz. Kendisi bu özellikleri ile spor dünyasının ve Edirnelilerin sevgisini kazandı. Gelecekte bu alanda ata sporumuzu gençlerimize sevdirecek projeler yapmayı planlıyoruz" dedi.Başpehlivan İsmail Balaban da "Trakya Üniversitesi oldukça başarılı bir üniversite. Adı Kırkpınar olan bir okulda Kırkpınar Başpehlivanı olarak bulunacağız. Kırkpınar’ı haftanın bir günü değil, her zaman gündemde tutmak istiyoruz" ifadelerini kaydetti.Rektör Tabakoğlu, alanında başarılı olan herkese kapılarının açık olduğunu söyleyerek "İlerleyen günlerde pehlivanlarımız ile ortak projeler üretmek isteriz. Yağlı güreşler Edirne’miz için büyük bir değer. Burada çocuklarımıza bu değerin aktarılması gerekiyor. Biz bu pehlivanlarımız ile bu konuda çalışarak ortak bir yağlı güreş kursu oluşturup Edirne’ye hizmet etmek isteriz. Üniversite olarak ilimize yağlı güreşi her açıdan inceleyen bir araştırma merkezi kurarak bu sporu bilimsel olarak her açıdan incelemek istiyoruz. Başarılı sporcularımızın Üniversitemizin etkinliklerinde, müsabakalarında yer almasını önemsiyoruz. Tüm sporcularımıza bilimsel anlamda destek olarak konuları ile ilgili interdisipliner çalışmaların yapılmasını destekleriz" dedi.Ziyaretin ardından sporcular kayıt merkezini ziyaret ederek, yeni öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.

EDİRNE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN