Bakan Eroğlu talimat verdi, köyün isminden dolayı köylüye manda dağıtılacak

Bakan Eroğlu talimat verdi, köyün isminden dolayı köylüye manda dağıtılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Edirne’nin Lalapaşa ilçesi Dombay köyünde yaşayan çiftçilere, hibe destekli 80 baş manda dağıtılacak

Bakan Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Edirne ziyaretinde Dombay köyünün isminin manda anlamına geldiğini belirterek isminden dolayı köye manda verilmesi talimatı vermişti.Trakya’da sayısı azalan manda, Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma projeleri kapsamında arttırılarak. Mandanın sütünün ve yoğurdunun değerli olduğu bilinirken proje sayesinde Edirne’de manda sütü üretimi de artacak.Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, ‘3 Başlı Manda Projesi’nin uygulamaya başlandığını belirterek, "Proje 2017 programımızda yoktu. Bakan Eroğlu’nun talimatı ile gündeme alındı. Ek program istedik. Donbay köyü muhtarı ile irtibata geçtik. Köy nüfusunda 40 hane varmış. 26 hane, manda talep etti. Bu proje ORKÖY’ün vereceği kredi kapsamında, hamile veya yavrusu da olacak. Hane başına 27 bin TL kredi verilecek. Yüzde 80’i hibe edilecek. 80 manda sahibi olacak köy. Üretilen sütler, bir firma tarafından alınarak işlenecek" dedi.

EDİRNE/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN